Deel dit artikel ‹ Terug

Paratrooper Vincent Speranza voor even weer terug in Overloon

Geplaatst op: dinsdag 28 december 2021


Nu het museum gesloten is voor bezoekers, gaat Oorlogsmuseum Overloon digitaal! Middels een rijdende filmstudio genaamd ‘Herman the Sherman’ biedt het museum digitale rondleidingen aan onder de naam ‘Overloon Live’. Tijdens de kerstvakantie worden er elke dag twee uitzendingen uitgezonden. Hierbij wordt een uniek inkijkje wordt gegeven in de eigen collectie van het museum. Bijzonder is de ‘Winter Special’ over paratrooper Vincent Speranza. Met hem blikken we 77 jaar na zijn strijd in Bastogne terug op zijn belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2018 stond het evenement ‘Museum in het Donker’ ook in het teken van Speranza.


Vincent Speranza

Tijdens de koude decembermaand van 1944 werd in het Belgische dorpje Bastogne een felle slag uitgevochten tussen soldaten van de beroemde 101st Airborne Division en een overweldigende Duitse legermacht. De Amerikanen werden in eerste instantie compleet overlopen, maar bij Bastogne kregen de opgetrommelde paratroopers een simpele opdracht: standhouden. Vincent Speranza is een van deze Amerikaanse paratroopers met een indrukwekkend en moedig verhaal. Oorlogsmuseum Overloon is 77 jaar na data samen met hem terug gegaan naar Bastogne, o.a. naar zijn schuttersput. Tijdens de Winter Special van Overloon Live verteld Vincent zijn eigen verhaal, een verhaal vol kameraadschap, moed en doorzettingsvermogen in barre tijden.

Digitale Tours

In een uitzending van ongeveer een uur wordt de kijker over verschillende onderwerpen bijgepraat. Of het nu gaat om vliegtuigen, rupsvoertuigen, of een van de andere bijzondere zaken en objecten in het museum, de kijker wordt getrakteerd op exclusieve beelden en achtergrondverhalen. Ook komen tijdens de uitzendingen experts en soms ooggetuigen aan het woord. Aanmelden voor een digitale tour kan via oorlogsmuseum.webinargeek.com.