Deel dit artikel ‹ Terug

Liberty Park showt rijdend Duits materieel

Geplaatst op: donderdag 6 mei 2010


MILITRACKS 2010
Uniek evenement in de Benelux: Liberty Park showt rijdend Duits materieel!

Uniek in Overloon, uniek in Nederland en zelfs uniek in de Benelux: op 15 en 16 mei aanstaande toont het Liberty Park in Overloon rijdend Duits materiaal, speciaal over laten komen vanuit diverse buurlanden.

Uitgerekend op de locatie waar heftig oorlog is gevoerd wordt het evenement gehouden. Waarom? In Overloon heeft men na de oorlog al vroegtijdig beseft dat men in de grensstreek op elkaar is aangewezen. Overloon was niet voor niet niets één van de eerste plaatsen waar de Duitse hoogwaardigheidsbekleders de herdenkingen bijwoonden.

Het Duitse WO2 materieel, zoals Hetzers en Halftracks, zijn nog maar schaars in de wereld. Duits WO2 materieel dat ook nog rijdt, is helemaal uniek. Liberty Park heeft het voor elkaar gekregen om dit materieel naar Overloon te krijgen. Dit alles wordt zowel statisch als rijdend tentoongesteld op zaterdag 15 en zondag 16 mei aanstaande.

Dat dit een uniek evenement is, bewijst zich wel in de grote interesse die er voor dit evenement is ontstaan vanuit diverse buurlanden. Vele ‘fans’ vanuit Engeland, België, Duitsland en natuurlijk Nederland zullen naar Overloon afreizen om deze voertuigen te zien én tegen een kleine vergoeding mee te mogen rijden. Maar dat is nog niet alles.

Op zondag wordt dit evenement aangevuld met diverse activiteiten, zoals een tentoonstelling van Twenot in het Marshall Museum, een Militaria Markt, demonstraties van Battle Tanks Nederland, een klimrots voor de echte waaghalzen, diverse kinderactiviteiten zoals een springkussen en een schminker en natuurlijk een gezellig horecaplein met toepasselijke muziek. Op beide dagen kunt u om 14.00 uur ook nog eens gebruik maken van een gratis rondleiding door het Marshall museum.

Op zaterdag 15 mei is Militracks geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Op zondag 16 mei is Militracks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor het evenement bedraagt € 4,50 per persoon, een passé-partout voor zowel het evenement als het museum kost op deze dagen slechts € 10,- per persoon!

Kortom: het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Liberty Park op 15 en/of 16 mei aanstaande.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.libertypark.nl.