Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie met schilderijen en keramiek van Henny van Daalen en Mieke Scholten

Geplaatst op: donderdag 29 december 2016


Het kunstkerkje van Velp staat bekend om de exposities van beeldende kunst en muziekuitvoeringen. De pittoreske locatie trekt veel bezoekers en is daarom aantrekkelijk voor kunstenaars om te exposeren. Van 14 januari tot en met 22 januari exposeren Henny van Daalen en Mieke Scholten hun schilderijen en keramiek. Op 15 januari 2017 wordt de expositie geopend met een verhaal van verhalenvertelster Els Wobben.

Theater en verborgen verhalen, dat is waar de schilderijen van Henny van Daalen direct aan doen denken.
Het zijn bijna altijd mensen, die in haar werk acteren. Meestal vrouwen, kleurrijk, gepassioneerd en soms exotisch. De stofuitdrukking van gewaden en dessins die haar inspireren, speelt een belangrijke rol. Jarenlang waren de meeste schilderijen rood in alle nuances, van feestelijk helderrood tot donker en geheimzinnig rood. Nu spelen andere kleuren, allerlei tinten groen, blauw en geel , goud en zilver vaak ook een dominante rol. De doeken zijn meestal 100 x 100 cm en groter.

De serie Anjalis-beelden en Sturdy-vazen van Mieke Scholten zijn sinds 2002 steeds terugkerende thema’s die welhaast onuitputtelijk zijn. Sinds 2010 zijn ook de ‘Introspection’ beelden een voortdurende bron van inspiratie.

Deze expositie vindt plaats in het Kunstkerkje van Velp, Pastoor Loefsweg 1, Velp bij Grave. Geopend van 14 jan tot en met 22 jan 2017, za + zo 11-17 u. De officiële opening is op 15 januari om 15 uur met een verhaal van verhalenverstelster Els Wobben.
www.kunstinhetkerkje.nl.

Foto: keramiek van Mieke Scholten.