Deel dit artikel ‹ Terug

Freek peilt de stemming in zijn vijfde verkiezingsconference

Geplaatst op: woensdag 7 december 2016


Freek de Jonge
De Peiling

Over De Peiling
Op woensdag 15 maart 2017 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats en mag Nederland weer naar de stembus. Voor het eerst sinds mensenheugenis zal het kabinet de rit gaan uitzitten. Alle reden voor de vijfde verkiezingsconference van Freek de Jonge.

Na De Stemming (deel 1 t/m 4, in 2002, 2006, 2010 en 2012) zal Freek, gebruikmakend van de in ons zo zwaarbevochten vrijheid van meningsuiting, wederom de aanloop naar de verkiezingen aangrijpen om de staat van het land te duiden en de stemming te peilen.
De statistieken tonen aan: De peiling zorgt voor de juiste stemming bij de verkiezing en de stemming bij de verkiezing voor de onjuiste peiling!

Na een jaar als Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA stort Freek de Jonge zich weer op het theater en zal hij, met het oog op deze naderende Tweede Kamerverkiezingen, verder op zoek gaan naar wat mensen verdeelt en bindt.

De laatste voorstellingen van Freek de Jonge behoren tot de beste die hij ooit maakte. Over de laatste voorstelling, “Als je me nu nog niet kent” schreef de pers:
- De Volkskrant (****) “Het Nederlandse cabaret kan nog niet zonder Freek de Jonge”
- Trouw (*****) “Freek is en blijft de meester, fenomenaal”
- AD (***) “Zo weet Freek de staat van het land nog steeds perfect te vangen in een – ruim 2 uur durende! – krachttoer en geeft hij zijn al meer dan imposante oeuvre nieuwe diepte.”
- De Standaard (*****) “De nieuwe voorstelling van Freek de Jonge behoort tot het beste wat hij ooit gemaakt heeft, en dus per definitie tot het beste wat het Nederlandse en Vlaamse cabaret de voorbije halve eeuw heeft voortgebracht”

Schouwburg Cuijk
vr 16 december, 20.15 uur
27,50 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.freekdejonge.nl  
www.schouwburgcuijk.nl