Deel dit artikel ‹ Terug

Uitverkocht Introdans in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: woensdag 7 december 2016


Jubileumvoorstelling 45 jaar Introdans, met drie premières.

Introdans
TUTTI

Sidi Larbi Cherkaoui: In Memoriam (Introdans-première van integrale versie)
Mauro Bigonzetti: Cantata (Introdans-première)
Dimitris Papaioannou: deel uit ‘Nowhere’ (Nederlandse première)

Introdans bestaat dit seizoen 45 jaar en viert dat op grootse wijze met ‘TUTTI’, met maar liefst drie premières van internationaal gevierde choreografen, met serene schoonheid en verstilling naast hartstochtelijk aardse dans.

Met veel trots presenteert Introdans als eerste Nederlandse gezelschap de integrale versie van het wonderschone ‘In Memoriam’ van Sidi Larbi Cherkaoui. De wereldwijd bejubelde choreograaf laat zijn dansers in dit meditatieve en bedwelmende werk, een eerbetoon aan zijn voorouders, een denkbeeldige onderwereld verkennen.

Totaal anders van stijl is ‘Cantata’, een rauw, gepassioneerd stuk waarin Mauro Bigonzetti de verschillende karakters uit een Italiaans dorp tot leven laat komen. Het werk van de Griekse regisseur, choreograaf en beeldend kunstenaar Dimitris Papaioannou was niet eerder in ons land te zien.

Introdans brengt een fragment uit ‘Nowhere’, waarin een lange rij dansers een koppel omsluit en ontkleedt, en de armen van het ensemble een prachtige, continu golvende zee vormen.

Pers en publiek jubelden na de première:

'TUTTI is ook bedoeld als dansfeest waar het dansplezier vanaf mag spatten.' (Trouw)
'Introdans knalt bij jubileum.' (...) 'Introdans jubileert wervelend.' (De Gelderlander)
'Alle 26 dansers mogen tegelijk op het podium bij 45-jarig bestaan. Dat levert een wervelende show op.' (De Gelderlander)
'Introdans opent met TUTTI het nieuwe theaterseizoen.' (...) 'Sterk staaltje teamwork.' (...) 'Dynamische voorstelling.' (Muziek Theater Paradijs)


Schouwburg Cuijk
Dans | modern ballet
do 15 december, 20.15 uur
21,75 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.introdans.nl 
www.schouwburgcuijk.nl