Deel dit artikel ‹ Terug

Theateragenda december 2016 Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: woensdag 26 oktober 2016


muziek
donderdag 1 december
20.15 uur
22,75 euro
www.sybvanderploeg.nl
www.g-reinders.nl

Syb van der Ploeg & Gé Reinders
De Noord-Zuidlijn

De eerste keer dat de Friese voorman van De Kast en Limburgs meest geliefde zanger en componist met elkaar speelden, was in onze schouwburg! Er was meteen een klik. Het beviel zelfs zo goed dat Syb van der Ploeg en Gé Reinders hun geboorteregio’s opnieuw verbinden in ‘De Noord-Zuidlijn’, een inspirerende show met nieuwe liedjes en meerstemmige zang.

__________
komedie
vrijdag 2 december
20.15 uur
26,75 euro
www.pretpakhuis.nl

Harrie let op de kleintjes
Van en door Jon van Eerd e.a.

Jon van Eerd is en blijft de onbetwiste koning van de humor. Zijn voorstellingen zijn grappig, dwaas en hartveroverend. En net als je denkt ‘het kan niet gekker’, vliegt hij volledig uit de bocht, pakt je bij je lach-lurven en slingert je langs een kermis van onbetaalbaar kolderieke, dolkomische situaties.

__________
muzikaal cabaret | kleinkunst
donderdag 8 december
20.15 uur
18,75 euro
www.bunkertheaterzaken.nl
www.poldermanie.nl

Katinka Polderman
Polderman tiert welig

In haar vijfde programma opnieuw geen stemverheffingen en geschreeuw, maar goed gerijmde liedjes en vakkundig afgewogen woorden. Want áls Polderman tiert, dan tiert ze welig.
‘Droogkomisch, vilein en vol met verrassend rijmende zinnetjes.’ (de Volkskrant ***)

__________
muziek
vrijdag 9 december
20.15 uur
27,50 euro
www.queentour.nl

Queen - I want to break free
Timothy Drake, Linda Kinsbergen e.a.

Grootse theatershow over leven en werk van Freddie Mercury en Queen. In een ruim twee uur durende ode, inclusief extravagante kostuums en scènes uit de beroemde videoclips, komen alle hits van Queen en van Freddie solo voorbij. Op een groot videoscherm wordt met sfeeropnamen, foto’s, teksten en livebeelden het verhaal achter Freddie en zijn band verteld.

__________
toneel | try-out
zaterdag 10 december
20.15 uur
23,75 euro

De Vader
Hans Croiset & Johanna ter Steege

In het pijnlijk-geestige en internationaal bejubelde ‘De Vader’ zien we de verwarring van iemand met alzheimer. Dochter Anne probeert haar vader bij te staan, maar hoe help je iemand die steeds verder wegraakt? Het zorgt voor herkenbare situaties die schuren, maar ook komisch kunnen zijn.
Het internationaal bejubelde ‘Le Père’ werd geschreven door de Fransman Florian Zeller en bekroond met de prestigieuze Franse theaterprijs Molière. Regie: Gijs de Lange.

__________
operaconcert
dinsdag 13 december
20.15 uur
28,75 euro
www.capetownopera.co.za

Cape Town Opera Chorus presenteert: African Angels
All African Opera Night

Drie jaar geleden zorgden de African Angels met hun kerstprogramma voor een hartverwarmende theateravond. In 2016 komt het gezelschap - tijdens het International Opera Awards Gala 2013 uitgeroepen tot beste operakoor ter wereld - terug naar Nederland met een nieuwe show, een verrassende mix van opera, gospel, Afrikaanse traditionals en bekende kerstliederen.

__________
dans | modern ballet
donderdag 15 december
20.15 uur
21,75 euro
www.introdans.nl

Introdans
TUTTI - Jubileumprogramma 45 jaar

Introdans bestaat dit seizoen 45 jaar en viert dat met drie premières, met serene schoonheid en verstilling naast hartstochtelijk aardse dans:
Sidi Larbi Cherkaoui: In Memoriam (Introdans-première van integrale versie)
Mauro Bigonzetti: Cantata (Introdans-première)
Dimitris Papaioannou: deel uit ‘Nowhere’ (Nederlandse première)

__________
cabaret | kleinkunst
vrijdag 16 december
20.15 uur
27,50 euro
www.freekdejonge.nl

Freek de Jonge
De Peiling

Voor het eerst sinds Balkenende III lijkt het kabinet de rit te gaan uitzitten. Dus mag Nederland op woensdag 15 maart 2017 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Alle reden voor de vijfde verkiezingsconference van Freek de Jonge, waarin hij als vanouds op fenomenale wijze de staat van het land duidt en de stemming peilt.

__________
muziek
zondag 18 december
20.15 uur
15,75 euro
www.nijmeegsmannenkoor.nl
www.deirdreangenent.com

Koninklijk Nijmeegs Mannenkoor
Soliste: Deirdre Angenent

De negentig zangers van het Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor beperken zich niet alleen tot de traditionele mannenkoormuziek. Zij zetten met evenveel liefde hun tanden in opera-, operette- en musicalstukken. Soliste: sopraan Deirdre Angenent (uit Linden).

__________
onemanshow | vertelling
dinsdag 20 december
20.15 uur
18,50 euro
www.finkers.nl

Remco Veldhuis
Lang verhaal kort

Cabaretier Remco Veldhuis brengt een ‘ongeautoriseerde’ samenvatting van de Bijbel in twee uur, en vliegt op komische wijze langs de hoogte- en dieptepunten. Een razende rondleiding ver van de gebaande paden, door een ‘gids’ die net zo twijfelt over de inhoud als u. En aan het eind heeft u de Bijbel misschien niet gelezen, maar heeft u wél de voorstelling gezien!
Regie en script: Emmy-winnaar (‘Alles Mag’ uit 2015) en Bijbelkenner Maarten van Voornveld.

__________
muziek
woensdag 21 december
20.15 uur
25 euro
www.top2000live.nl

Top 2000 Live | The 5th
René van Kooten, Martin van de Starre e.a.

In de laatste weken van het jaar waart traditiegetrouw het Top 2000-virus rond als zestig jaar pophistorie op radio en tv over ons wordt uitgestort. Dankzij ‘Top 2000 Live’ zijn inmiddels ook de theaters besmet. Laat u verrassen door een nieuwe setlist boordevol klassiekers uit de rock, pop en soul en natuurlijk krakers uit het Nederlandse muziekverleden.

__________
musical
donderdag 22 december
20.15 uur
39,75 euro
www.dommelgraafencornelissen.nl

A Chorus Line
Edwin Jonker, Bettina Holwerda, Fleur Jagt, Esmée Dekker, Leon de Graaf e.v.a.

Ze willen maar één ding: een rol. Want alleen in de spotlights voelen ze zich prettig. ‘A Chorus Line’ vertelt het verhaal van zeventien jonge toptalenten in hun strijd om die felbegeerde rol. In een nieuwe Nederlandse versie van deze legendarische Broadway-musical kijken we mee bij de audities en ervaren we de emotionele drijfveren van jonge en ambitieuze dansers.

__________
familiemusical 4+
maandag 26 december
14.00 & 16.00 uur
18,50 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.efteling.com
Tweede Kerstdag

Pinokkio de sprookjesmusical
Vrolijke musical voor de hele familie
Productie: De Efteling

De Efteling maakt een heerlijke sprookjesmusical van het wereldberoemde verhaal van Carlo Collodi. In een Italiaans dorpje woont de vriendelijke timmerman Geppetto. Al maanden werkt hij aan een grote houten pop, die hij Pinokkio noemt. Op een dag verschijnt er een fee die Pinokkio tot leven tovert. Eindelijk heeft hij een zoon! M.m.v. 20 talentvolle kinderen uit het Land van Cuijk. 

www.schouwburgcuijk.nl