Deel dit artikel ‹ Terug

Feestelijke opening vernieuwde jeugdafdeling Bibliotheek Grave

Geplaatst op: dinsdag 20 september 2016


Vanaf 21 september kan de jeugd van 6 tot 12 jaar weer genieten van een mooie, actuele collectie in de Bibliotheek Grave. BiblioPlus is blij dit kunnen mededelen omdat het ontbreken van jeugdboeken als een gemis werd ervaren. Het gezellig samen snuffelen van ouders en grootouders samen met hun (klein)kinderen tussen boeken, speelgoed en tijdschriften is van grote waarde.

Feestelijke opening
Op woensdag 21 september wordt de vernieuwde jeugdafdeling feestelijk geopend. Van 14.30 tot 15.30 kunnen kinderen van 3 tot 8 jaar is genieten van Clown Pico. Vanaf 15.30 uur kunnen alle kinderen op de foto met hun favoriete boek. Dit mag verkleed of mooi geschminkt. De foto kan na 1 november in de bibliotheek worden opgehaald.

Ruime jeugdcollectie
Met de invoering van de Bibliotheek op School (BoS) in 2013 is de collectie voor de jeugd uit de Bibliotheek verdwenen. De jeugdboeken zijn in de scholen geplaatst en aan iedere school is een leesconsulent verbonden. Hierdoor zijn meer kinderen meer gaan lezen.
Maar vaak zijn de openingstijden beperkt en is de BoS minder geschikt als verblijfsruimte. Daarom heeft de Bibliotheek Grave vanaf 21 september weer een ruime jeugdcollectie voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Behalve boeken zijn tijdschriften, luisterboeken, dvd’s en speelgoed te leen. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar is het abonnement gratis!

Meer kinderen lezen meer
Met de BoS èn de jeugdcollectie in de Bibliotheek wordt de doelstelling, om meer kinderen meer laten lezen, beter bereikt. Ook wordt hiermee de collectie voor kinderen en hun ouders nog beter ontsloten. Kijk voor de openingstijden van de Bibliotheek Grave op www.biblioplus.nl.