Deel dit artikel ‹ Terug

Ode aan Elvis Presley

Geplaatst op: dinsdag 13 september 2016


Hartsvriendinnen banen zich al zingend een weg door het leven én de songs van Elvis.

Frédérique Spigt en Annet Malherbe
Elvis never left the building
Geweldige ode aan de The King of Rock-‘n’-Roll.

'Zalen vol meezingende mensen, dansende dames en zelfs huilende heren’: dus gaat ELVIS NEVER LEFT THE BUILDING voor het tweede seizoen op rij naar de theaters!

Het is nog altijd moeilijk afscheid nemen van The King of Rock ‘n Roll. Er wordt beweerd dat het DNA, afgenomen van het lijk van Elvis Presley, niet correspondeert met dat van The King. En in een YouTube-filmpje zou een oudere Elvis met baard opduiken als figurant in een film uit 1990.

Waar of niet waar, fan of geen fan, gelukkig kan iedereen zijn hart ophalen aan deze muziekvoorstelling. Actrice Annet Malherbe (o.a. De Mexicaanse Hond, Borgman, Lucia de B.) en zangeres Frédérique Spigt zingen het levensverhaal van The King. The beide Queens reizen in omgekeerde richting door het turbulente leven van Elvis Presley en vertolken songs uit alle periodes van zijn carrière.

Met: Frédérique Spigt en Annet Malherbe | toetsen: Roel Spanjers | gitaar: Janos Koolen | bas: Houk van Warmerdam | drums: Mees van Warmerdam


Schouwburg Cuijk
Vr 23 september, 20.15 uur
22,75 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.schouwburgcuijk.nl

www.frederiquespigt.nl

Uit de pers:
de Volkskrant ***:
‘Hartsvriendinnen Frédérique Spigt en Annet Malherbe willen met hun Elvis Presley-show vooral een feestje bouwen, en met succes: aan het eind van de avond stond de zaal tot aan de achterste rij te rock-‘n-rollen op ‘Hound Dog’ en ‘Jailhouse Rock’. Spigt en Malherbe zingen met volle overgave, en vormen bovendien een charismatisch duo, waarbij zangeres Spigt door haar haardracht en diepe stem het meest op The King zelf lijkt, en actrice Malherbe verrast door een enorme keel op te zetten en ook nog stoer een stukje te drummen.’

Algemeen Dagblad:
‘Zelden maak je een theateravond mee die je zo in vuur en vlam zet.’