Deel dit artikel ‹ Terug

De 7e SUMMMERTIME-dag 06 augustus 2016

Geplaatst op: woensdag 27 juli 2016


Jazz in Nierstown
Zaterdag 6 augustus is de 7e dag van het Summmertimefestival 2016 en staat in het teken van de Jazz en geimproviseerde muziek met 2 geweldige formaties de Jan Schwarteband en de Martin van der Starre band op de Markt in Gennep. Vanaf 14.00 uur kan men genieten van de muziek van deze formaties met een afwisselend en gevarieerd programma.

De Jan Schwarte Band uit het Duitse Solingen speel bluesrock op een bijzondere wijze. Al op 12 jarige leeftijd ontdekte Jan Schwarte de blues en richtte hij zijn eerste band op. Nu, op 23 jarige leeftijd, speelt hij met professionele musici waaronder de Afrikaanse zangeres Carol Bakotto en de charismatische zanger Hermann Daun. Andere bandleden zijn Paco Saval met Hammondorgel, Frank Salz slagwerk en Manju Breuer op bas. 

‘A tribute to Van de Man’. Van Morrison, de mysterieuze in zichzelf gekeerde Ier met die gouden ‘strot’ die al meer dan 50 jaar meedraait. De ode aan deze zanger wordt gebracht door de Martin van de Starreband. Ontstaan als éénmalige sessie, die zo goed beviel dat de band mee optredens ging doen en inmiddels een goed geoliede machine genoemd mag worden. Alle hits komen voorbij. Denk aan ‘Brown Eyed girl’, “have I told you lately that I love yoy’, ‘Moondance’, maar ook het betere werk van van zijn oude band Them , zoals ‘Gloria’. ‘Here comes the night’ en ‘Baby please don’t go’ komen voorbij. Op 23 juli stond de band nog in de Undercovertent op de Zwarte Cross en op 6 augustus zijn ze ook op het podium van Summmertime te zien èn te horen. 
De band bestaat uit Martin van de Starre (zang), David Aferiat ( gitaar) en Thomas Meeuwis ( bas).

Uitgebreide informatie over alle optreden is te vinden op de website van Summmertime: www.summmertimegennep.com.

Zoals iedereen al jaren gewend is, is er vanzelfsprekend ook in 2016 wordt er geen entree geheven en is het festival gratis toegankelijk.