Deel dit artikel ‹ Terug

Braziliaans buitenconcert van Het Ricciotti Ensemble op Kasteel Tongelaar

Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2016


Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 piepjonge, enthousiaste musici. Ze brengen live klassieke muziek op plekken waar je die normaal niet zo snel hoort; op straat, in een wei of asielzoekerscentrum, in een ziekenhuis of gevangenis. Maar ook in de Melkweg of Paradiso. De leden zijn afkomstig uit heel Nederland en nog studerend aan het conservatorium. Het Ricciotti heeft geen podium nodig en staat in minder dan twee minuten. Het ensemble heeft als doel om zo veel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met hun muziek. Dat doen ze met een mix van pop, klassiek, jazz en world én met de hulp van een bekende popartiest zoals Kyteman, Spinvis of Marike Jager.

Melissa Fortes
Deze zomer toeren ze kriskras door Nederland met een zomers Braziliaans programma: Abraço Brasil en de prachtige zangeres Melissa Fortes (nominatie best talent Soul&Jazz 2013). De Rotterdams/Braziliaanse zangeres zingt in het Frans, Portugees, Engels én Nederlands met een eigen groovy geluid van jazz en soul, waarin onze Nederlandse afstandelijkheid even helemaal aan de kant mag. In deze tour doen ze zondag 31 juli Kasteel Tongelaar in Mill aan.

Kasteel Tongelaar
De (steeds wisselende) club jonge musici van het Ricciotti Ensemble heeft al vaker op Tongelaar gespeeld. Het eerste optreden op het binnenplein was al in 1995, in de tijd van Paul Speller. De zomeravond-optredens van het Ricciotti op Tongelaar zijn allemaal even onvergetelijk. Één van de eerste acties van Hans & Emil (de nieuwe huurders van van Kasteel Tongelaar) was dan ook het Ricciotti zo snel mogelijk uit te nodigen!

Kinderen zijn van harte welkom!
Het Ricciotti Ensemble is misschien wel het leukste symfonie orkest van Nederland en kinderen zijn van harte welkom. Om die reden laten ze het optreden zelfs wat vroeger beginnen; om 19:30 uur. Dus wil je je kinderen (of jezelf) op een toegankelijke manier kennis laten maken met klassieke muziek, dan is dit echt je kans. Het Ricciotti komt in korte broek of spijkerbroek, op slippers en gympies, en blijft niet keurig op haar stoeltje zitten wanneer de muziek vráágt om een dansje. Hun muziek tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht en het plezier in het samenspel spat er van af.

Zondag 31 juli 2016
Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 Mill

Aanvang 19:30 uur tot 21:30 uur
Toegang gratis. (Na afloop gaan ze met de pet rond)