Deel dit artikel ‹ Terug

Gedichten of verhalen schrijven in Gassel

Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016


 
‘Schrijven is kijken met je ogen dicht’
Remco Campert


Gedichten of verhalen schrijven in Gassel
Voer voor schrijfliefhebbers in het Land van Cuijk. Schrijfdocent en voormalig regiodichter Monica Boschman biedt twee schrijfcursussen aan die starten in februari: Ruimte voor mijn verhaal op woensdagochtenden, Op dichterspad op woensdagavonden.

Op dichterspad start op woensdagavond 17 februari. Het gaat om zes bijeenkomsten van twee uur, verspreid over het voorjaar. Deelnemers verkennen in de bijeenkomsten hun eigen vorm, stijl en mogelijkheden bij het schrijven van gedichten. Elke avond laten zij zich door het werk van één dichter inspireren om zelf verder te komen. Ze schrijven een gedicht bij dat werk en gaan op zoek naar eigen thema’s en voorkeuren. Kortom, een mooie combinatie van het lezen én schrijven van gedichten.

Ruimte voor mijn verhaal start op woensdagochtend 24 februari. Ook deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers worden uitgenodigd te werken aan een verhaal dat ze graag aan het papier willen toevertrouwen. Bijvoorbeeld het verhaal van een reis of ontdekkingstocht, een portret van een dierbare of een bundel verhalen over het eigen leven. In elke bijeenkomst krijgen de deelnemers inspirerende opdrachten die de creativiteit prikkelen. Ze kunnen zelf vragen inbrengen over inhoud, opbouw en stijl. Er is veel ruimte voor het delen en bespreken van geschreven verhalen.

Deelname kost 90 euro per cursus. Aanmelding of informatie:
info@mbcommunicatie.nl en www.mbcommunicatie.nl.