Deel dit artikel ‹ Terug

Roepaen lanceert Sunday Soup

Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015


Roepaen’s laatste concert van het jaar belooft een bijzondere te worden. Want op zondagmiddag 20 december presenteert het kloosterpodium in een intieme huiskamersetting aanstormend singer-songwritertalent, in de vorm van een fraai dubbelconcert: ‘Sunday Soup’. Zoals de naam al aangeeft is er naast fijne muziek voor iedereen een goed gevulde kom zondagse soep.

De ingrediënten van de soep houdt Roepaen vooralsnog geheim, de ingrediënten van de muzikale middag daarentegen zijn wel voor iedereen inzichtelijk. Zo zal Countryfolkzangeres Demi Knight met haar akoestische gitaar de middag openen. Knight is bekend van het TV-programma 'De Beste Singer-songwriter van Nederland' en tourde dit jaar het land door met de Popronde. Zij wordt afgewisseld door Americana-artiest Eelke Ankersmit. Hij presenteerde onlangs zijn solowerk op zijn debuut-EP en studeerde cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Sunday Soup is een exclusief concept waarbij een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn, dus wees er snel bij.

Sunday Soup met Demi Knight & Eelke Ankersmit is op zaterdag 20 december om 14:00 uur.
Een kaartje kost €10,- exclusief servicekosten in de voorverkoop en is te verkrijgen via roepaen.com.

Gouwe ouwe coversessie van Dolly Parton
Aankomende vrijdag heeft Roepaen weer een gouwe ouwe undercoversessie in de planning staan: Dolly Parton. Deze 60’s, 70’s en 80’s wereldster is volgens vele Country-autoriteiten de beste Country-artieste aller tijden en dat is voor Professor Nomad Bartel Bartels voldoende reden om een ode aan het fenomeen te brengen.

Voor deze undercoversessie heeft hij dan ook een achtkoppige gelegenheidsformatie samengesteld. En dat mag ook wel. Want 25 Dolly Parton-nummers stonden op de eerste plaats in de Billboard Country ranglijst, wat een recordaantal voor een vrouwelijke artiest is. Daarnaast heeft Parton met maar liefst 46 Grammy nominaties de meeste nominaties van alle vrouwelijke artiesten in de muziekgeschiedenis. Omdat wereldhits als ‘I Will Always Love You’, ‘Coat of Many Colors’ en niet in de laatste plaats ‘Jolene’ in het programma staan belooft het een swingende ode aan deze Country Hall of Famer te worden.

De undercoversessie van Dolly Parton is op vrijdag 11 december om 21:00 uur en een kaartje kost €9,- in de voorverkoop via roepaen.com. Na afloop biedt huis-DJ Erik Spikmans alle gelegenheid om gezellig na te borrelen.