Deel dit artikel ‹ Terug

12 wandelroutes in de gemeente Sint Anthonis

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015


Op zaterdag 10 oktober heeft het Platform Gehandicapten Gemeente Sint Anthonis (PGSA) een boekje gelanceerd met daarin 12 wandelroutes in de gemeente Sint Anthonis. Deze wandelroutes zijn geschikt voor iedereen, maar zijn ook gemakkelijk toegankelijk voor mensen die moeilijk ter been zijn.

Al eerder had het Platform Gehandicapten geschikte wandelroutes beschreven, maar altijd op losse vellen papier. “Het werd eens tijd om de routes te actualiseren en te bundelen”, zei Herman Peters tijdens de presentatie in het Wapen van Wanroij. Hij is de coördinator van de uitgave van het wandelrouteboekje. Alle bestaande routes werden nagelopen en waar nodig herschreven en aangevuld. Voor het boekje werden verder foto’s en wetenswaardigheden verzameld, zodat een compleet, eigentijds en prettig ogend boekje kon worden uitgegeven. Uiteraard was de uitgave van het boekje niet mogelijk geweest zonder de steun van sponsoren, begunstigers en anderen die het PGSA en warm hart toedragen. “Toevallig of niet, maar juist deze week is de Nationale week van de Toegankelijkheid”, vertelt Peters in zijn toelichting. “Daarbij wordt niet alleen de fysieke toegankelijkheid van mensen met een beperking benadrukt, maar ook de toegang van deze mensen tot de maatschappij in het algemeen”.

Bankjes van Bronlaak
Als kers op de taart hadden werkers van de houtwerkplaats van Bronlaak uit Oploo een zitbank gemaakt. Deze bank werd, samen met een grote picknicktafel, door de makers aangeboden aan het PGSA. Als er met sponsoring en subsidies nog wat geld kan worden binnengehaald, dan worden langs de wandelroutes van het PGSA meer rustbanken geplaatst.
Voor een geringe prijs is het wandelrouteboekje verkrijgbaar bij het PGSA, (www.pgsa.info), op openbare publieke plaatsen en bij regionale toeristisch-recreatieve steunpunten.