Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie Martin Willemsen in Museum Het Petershuis

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015


POSITIEF
Corduroys van Martin Willemsen in Museum Het Petershuis

Vanaf 25 oktober 2015 exposeert de Apeldoornse ‘minimal art‘-kunstenaar Martin Willemsen in Museum Het Petershuis te Gennep. Zijn creaties worden gekenmerkt door vierkante en rechthoekige gekleurde vlakken op een royale witte achtergrond.

Willemsen streeft consequent naar het maken van minimalistische schilderijen. Zijn composities ontstaan in de wisselwerking tussen geest, ogen en handen. Het werk moet rust en eenvoud uitstralen en zodoende uitnodigen tot bezinning. De voorstellingen hebben niets te maken met de wereld om ons heen. Het zijn zowel symmetrische als asymmetrische composities, die van alles zijn ontdaan. Er is niets aan toegevoegd. Schuine lijnen beschouwd de kunstenaar als storend. De gekleurde vlakken vormen de positieve elementen van ieder schilderij. Zij worden gekenmerkt door een ribstructuur, waaraan de schilderijen hun naam Corduroy ontlenen.

De tentoonstelling van Martin Willemsen is van 25 oktober t.e.m. 22 november te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2, 6591CB Gennep. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van twee tot vijf uur.
De toegang is vrij. Voor meer informatie: kijk op www.museumhetpetershuis.nl of op www.liefdevoorlimburg.nl