Deel dit artikel ‹ Terug

Optreden: Amerikaanse bluesman Eric Bibb

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015


Zondag 25 oktober is de start van een serie die Chris Tangelder organiseert in de Schouwburg Cuijk. De aftrap wordt gedaan door niemand minder dan de Amerikaanse bluesman Eric Bibb. Verder dit seizoen zullen ook Gregory Page, Dayna Kurtz en Dave McGraw & Mandy Ferr. 
Eric Bibb, support Sean Taylor

Eric Bibb, de zoon van folkzanger Leon Bibb, werd al van jongs af aan door muzikanten omringd. Muzikanten als Peter Seeger, Paul Robeson en Bob Dylan behoorden tot de vriendenkring van zijn ouders. Van die laatste beroemde liedjesschrijver herinnert Bibb zich het volgende advies: "Hou het simpel en laat alle franje maar weg".
Bibb is een veelzijdige gitarist en een uitstekende zanger bij wie de rootsmuziek in goede handen is. Hij is een onvermoeibare ambassadeur van de akoestische blues en noemt zichzelf: "a fingerpickin’ troubadour".
Begin 2012 presenteerde Bibb het album Deeper In The Well. Samen met Habib Koité, naar aanleiding van hun gezamenlijke album Brothers in Bamako. Erics laatste album Blues People is een ode aan Martin Luther King en diens nog immer actuele boodschap maar ook aan de original blues people. En dan doelt hij op de lange weg die slaven aflegden naar burgerschap. Aan het album werkten grote bluesartiesten mee als The Blind Boys Of Alabama, Taj Mahal, Popa Chubby en Ruthie Foster. Bibb: "Met deze muziek wil ik de geschiedenis van Afro-Amerikanen laten zien, als een herinnering aan de mensen bij wie de blues vandaan komt".
„Eric Bibb is what the blues in the new century should be about." - Elwood Blues, House of Blues Radio Hour

Bezetting:
Eric Bibb - zang, akoestische gitaar
Olli Haavisto - dobro en slidegitaar

Aanvang 16.00 uur, entree 19,50 euro 
www.schouwburgcuijk.nl