Deel dit artikel ‹ Terug

Demonstratie glasblazen tijdens Open Monumentendag

Geplaatst op: dinsdag 1 september 2015


In Museum Het Petershuis tijdens Open Monumentendag

Op initiatief van de Stichting Vrienden van Museum Het Petershuis verzorgt de Eindhovense glaskunstenaar Frans Meeuwsen op zaterdagmiddag 12 september tussen 14:00 en 16:00 uur een demonstratie glasblazen op de binnenplaats van het Gennepse museum. Deze activiteit valt samen met de Open Monumentendagen die dit jaar op 12 en 13 september worden gehouden rondom het thema “Kunst en Ambacht”, en met de atelierroute van de Kunstgroep Kolonie Plasmolen die voor datzelfde weekend staat gepland. Museum Het Petershuis is opgenomen in de routes van beide evenementen.

Deze zomer staat het museum vooral in het teken van de glaskunst. Nog tot en met 13 september is het fascinerende werk van de Japanse kunstenares Yoshi Yamauchi te bewonderen. Behalve voor deze prachtige tijdelijke expositie is een bezoek aan het Petershuis meer dan de moeite waard, o.a. vanwege de vaste collectie met historisch en modern keramiek, archeologische vondsten en informatie over de historie van Gennep.

Museum Het Petershuis is gevestigd op het adres Niersstraat 2 te Gennep. De normale openingstijden zijn van woensdag t/m zondag tussen 14:00 t/m 17:00 uur, maar op 12 en 13 september gaat het museum al open om 11:00 uur. De toegang is vrij; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie: kijk op www.museumhetpetershuis.nl of op www.liefdevoorlimburg.nl.