Deel dit artikel ‹ Terug

Word donor en red mijn leven!

Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015


Mag ik me voorstellen! Mijn naam is Dennis Verweijen. Woonachtig in Uden, maar geboren en getogen in Mill. In Mill en omstreken ben ik dan ook niet geheel onbekend. Zo ben ik al vanaf mijn 6e jaar actief bij de plaatselijke voetbalclub Juliana Mill. Daarbij ben ik nog regelmatig in Mill te vinden voor feesten en partijen. Ik ben 35 jaar oud en sinds kort getrouwd met Anke. We hebben mooie plannen voor de toekomst en we willen graag samen oud worden. Daarbij hebben we veel lieve familie en vrienden om ons heen. Een prima leven! Helaas lijkt aan dit mooie leven binnenkort een einde te komen……..

Bij mij is namelijk begin mei acute myeloïde leukemie geconstateerd. Acute myeloïde leukemie is een kanker van het bloed en beenmerg. Sindsdien zit ik, samen met alle mensen die me liefhebben, in een achtbaan. Inmiddels heb ik 2 chemo’s achter de rug met nog niet het gewenste resultaat. In mijn geval ben ik afhankelijk van een stamceldonor om deze ziekte te overwinnen. Helaas heb ik te horen gekregen, nadat mijn beide broers ook niet geschikt bleken te zijn, dat er geen stamceldonor op dit moment beschikbaar is voor mij. Dit betekent dat genezing niet mogelijk is en ik een traject in ga dat alleen gericht is op kwalitatieve levensverlenging. Ondertussen wordt er wel doorgezocht naar een geschikte stamceldonor. Daarbij moet ik het dus hebben van personen die zich nieuw aanmelden, aangezien ik nu geen match heb in de wereldwijde databank met donoren. De kans dat er dan wel een geschikte donor bij zit blijft zeer klein, maar iedere persoon die zich nieuw aanmeldt is een kans voor mij. Daarbij kun je er natuurlijk ook andere mensen mee redden, dus het is altijd voor een goed doel. Tussen aanmelden en daadwerkelijk in de databank komen zit ongeveer 6 weken.

Mijn oproep aan eenieder is: Meld je aan als donor en wie weet red je mijn leven of van een ander!! Voor meer info, kijk dan op www.wordstamceldonor.nl. Het volgende filmpje geeft eenvoudig weer wat het inhoudt en hoe je je kunt aanmelden: https://youtu.be/k0acFt0fpBE. Het is een kleine moeite, maar je kunt er anderen wellicht een heel groot plezier mee doen. Geef mij en eventueel anderen weer een toekomst.

Ik wil jullie hiervoor alvast enorm bedanken!!

Met vriendelijke groet,

Dennis Verweijen.