Deel dit artikel ‹ Terug

Unieke vorm van samenwerking op De Steeg in Wanroij

Geplaatst op: donderdag 16 juli 2015


De openbare ruimte van De Steeg in Wanroij wordt samen met een groep van enthousiaste buurtbewoners definitief ingericht . Bewoners van de wijk hebben met ondersteuning van de gemeente, zelf de definitieve inrichting van hun wijk ontworpen.

De buurtbewoners hebben parkeergedrag onderzocht en diverse buurtbijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast hebben zij samen met specialisten nagedacht over de groeninrichting en proeven gedaan met de openbare verlichting. Vervolgens is samen met de gemeente een ontwerp uitgewerkt dat draagvlak heeft in de buurt. Op dit moment worden de details van het ontwerp verder uitgewerkt, zodat een aannemer ingeschakeld kan worden om de werkzaamheden uit te voeren.

Jan Derks, een van de enthousiaste kartrekkers uit de buurt, is zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente: “We krijgen nu echt de kans om onze buurt in te richten zoals wij dat willen. En we hadden niet verwacht dat we zo goed met de ambtenaren van de gemeente konden samenwerken”. 
Wethouder Reijnen is trots op de inzet en ideeën uit de buurt en verleent graag zijn medewerking aan deze bijzondere vorm van burgerparticipatie. “Compliment voor de bewoners van de Steeg. Door hun positieve energie wordt hier een hele mooie wijk gerealiseerd. Daarnaast geven we het begrip burgerparticipatie handen en voeten en laten onze inwoners zie waar ze sterk in zijn, iets om trots op te zijn”.