Deel dit artikel ‹ Terug

SUMMMERTIME-dag 4 juli geannuleerd

Geplaatst op: donderdag 2 juli 2015


Vanwege de te verwachten extreme temperaturen op aanstaande zaterdag 4 juli heeft het bestuur van Summmertime Gennep besloten de activiteiten op 4 juli te annuleren.

In gezamenlijk overleg met de horeca aan de Markt en Jan Lindersplein, met de brandweer en EHBO en na uitvoerige informatie van gemeente en veiligheidsregio ontvangen te hebben, is geconcludeerd dat de risico's te groot zijn. Temperaturen ver boven 35 graden betekent op de Markt en het Jan Lindersplein in de felle zon temperaturen van ver boven de 40 graden. En dat wordt als onverantwoord beschouwd voor zowel de optredens van diverse koren en bands, als ook voor het publiek dat nog in deze temperaturen gekomen zou zijn. Het besluit is moeilijk geweest en de eerste keer in de geschiedenis van Summmertime, met inmiddels ruim 100 voorstellingsdagen, dat een Summmertimedag geannuleerd moet worden. Maar de omstandigheden maken doorgaan tot een te groot risico. Vanaf 18.00 uur, als hopelijk de ergste hitte voorbij is, is er wel live muziek op de Markt, verzorgd door Patrick Pilot en wellicht nog een deel van het eerder geplande programma.
Het bestuur hoopt met dit besluit haar verantwoordelijkheid op de juiste manier genomen te hebben en hopen op begrip bij de, wellicht teleurgestelde, fans van Summmertime.

Zaterdag 11 juli staat THEATER centraal bij Summmertime met optredens op diverse plaatsen in het centrum van Gennep, o.a. op het Jan Lindersplein, Markt, Spoorstraat en Zandstraat. En dan wordt het weer een heerlijk feestje in Gennep en is het er goed vertoeven.