Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing over ontvoering Toos van der Valk en Meld Misdaad Anoniem

Geplaatst op: vrijdag 22 mei 2015


Guus Wesselink, leider van het intensieve onderzoek dat destijds tot de arrestatie van een internationale bende en de vrijlating van Toos van der Valk leidde, vertelt op vrijdag 19 juni in Bibliotheek Cuijk over deze ontvoeringszaak. Daarnaast vertelt hij over de oprichting en de meerwaarde van ‘Meld Misdaad Anoniem’ (M.). Hij doet dit samen met Anouk Schallenberg, manager communicatie bij M.

In 1982 was de ontvoering van de vrouw van Gerrit van der Valk, mede-grondlegger van het Nederlandse Van der Valk-concern, een geruchtmakend misdrijf. Guus Wesselink vertelt hoe hij deze zaak aanpakte en wat daarbij kwam kijken.

Wesselink is ook de grondlegger van de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’. Met mooie voorbeelden belicht hij samen met Anouk Schallenberg de enorme meerwaarde van de meldlijn in de aanpak van criminaliteit.

Deze unieke presentatie vindt plaats tijdens Juni - Maand van het Spannende boek op vrijdagavond 19 juni van 19.00 tot 21.00 uur in de bibliotheek Cuijk.
De toegang is gratis. Aanmelden is wel gewenst. Dit kan in de bibliotheek of online via https://biblioplus.biblio-shop.nl/activiteiten