Deel dit artikel ‹ Terug

Winnend ontwerp Waterspeelpark: Jenaplan Lindekring

Geplaatst op: donderdag 2 april 2015


Vandaag heeft de middenbouw van Jenaplan Lindekring uit Sint Agatha, uit handen van Cuijkse wethouder Rob Poel van recreatie en toerisme en een van de initiatiefnemers Jaap Ceulemans van Bij Ceulemans- Groepsaccommodaties & Zeilen, de prijs gekregen voor het winnen van het leukste waterspeelparkontwerp!

Het initiatief voor de wedstrijd is genomen door Jaap Ceulemans en Cybox; de grondleggers van onder andere www.landvancuijk.nl. 'We hebben na een hechte samenwerking het platform www.kraaijenbergseplassen.nl kunnen realiseren. Hier vind je alles over dit unieke natuur- en recreatiegebied. Wat de samenwerkende partijen nog misten was een waterpark voor de kids. Hoe leuker zou het zijn dan dat de doelgroep zelf aan het ontwerpen zou gaan.
Jenaplan Lindekring kwam daarbij als meest enthousiaste uit de verf.
Wethouder Poel mocht het juryrapport overhandigen en vertelde de leerlingen wat er precies instond. 'Wij hebben gekeken naar originaliteit, innovativiteit en in hoeverre het te realiseren is. Jullie inzending had alle belangrijke aspecten. Lastige woorden he? Wat ik bedoel is: Het is creatief, vol kleur en we werden er direct enthousiast van,' verduidelijkt Wethouder Poel.
'Wat hebben we mooie dingen gezien! Een speelschip, ijscowagen, modderbad, overdekte zwemvijver met een ecologisch bloemendak en een glijbaan die op hergebruikt water werkt.'
De leerlingen glunderden duidelijk bij het terughoren van hun eigen idee en juffrouw Chantal was beretrots op haar klas.
'Het was zo'n prachtig toeval dat wij net bezig waren met het thema water toen deze wedstrijd voorbij kwam. We hebben deze kans direct gegrepen. Het samenwerken onderling, plannen maken en uitvoeren en zo'n park tot leven zien komen was voor ons al echt enorm leuk. Dat we ook nog gewonnen hebben is echt de spreekwoordelijke kers op de taart.'
De hoofdprijs is een Watersportdag die zij mogen gaan houden op de Kraaijenbergse Plassen Bij Ceulemans. 'Super proficiat! Jullie komen dus binnenkort bij ons in Beers om te zeilen, te kanovaren en vlotten te bouwen,' voegde Jaap Ceulemans onder luid gejuich toe.
Snel laten de kinderen de originele tekeningen nog eens 'live' zien waarop we een een mooie haven, een duikvijver vol bijzondere vissen, een klimrots en een peuterbadje met fontein zien.
Wanneer het ingelijste juryrapport is overhandigd, alsmede de winnende cheque, laten de twee heren een trotse klas achter die staan te trappelen om met elkaar vlotten te gaan bouwen. En natuurlijk zullen zij veel te vinden zijn rondom de Kraaijenbergse Plassen om te kijken of er al iets van Waterspeelpark Pretsi te zien zal zijn!

Meer weten over de ontwikkelingen?
Kijk op www.landvancuijk.nl en of www.kraaijenbergseplassen.nl