Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste editie Raamvallei Duomarathon op 27 september 2015

Geplaatst op: maandag 23 maart 2015


Een exclusieve marathon voor bourgondische sportievelingen!
Inschrijving gaat van start op 29 maart via www.raamvalleiduomarathon.nl (vanaf 12.00 uur).
Wees op tijd, want vol = vol!

Sportief en zintuigprikkelend
Op 27 september 2015 zal de eerste Brabantse Duomarathon plaatsvinden in het Land van Cuijk! Een duomarathon combineert een sportieve prestatie met een zintuigprikkelende beleving van het gebied. Dit in navolging op vergelijkbare populaire duomarathons in Twente, Winterswijk en Putten. Een Duomarathon leg je af in duo’s (met 1 fiets en waarbij men elkaar afwisselt) en heeft in tegenstelling tot een gewone marathon geen tijdswaarneming. Bovendien worden de deelnemers onderweg getrakteerd op tal van streekgebonden verrassingen. Overeenkomsten met een gewone marathon zijn de afstand in kilometers en de sportieve aard van het evenement.

De verborgen Raamvallei
De marathon heeft de naam ‘Raamvallei Duomarathon’ gekregen. Het (nagenoeg) onverharde parcours zal met name door de prachtige Raamvallei in de gemeente Mill & Sint Hubert leiden. Deelnemers zullen worden verrast door de prachtige natuur en cultuur van het gebied. Onderweg kunnen de deelnemers op adem komen op sfeervolle, toeristisch-cultuurhistorische pauzelocaties, waar zij kunnen genieten van smaakvolle streekproducten en gezellige, streekeigen tradities en entertainment. Dit zal onder andere gaan plaatsvinden bij: de  Heimolen/Erica in Sint Hubert, De Nieuwenhof, De Valkhoeve, FF pauze, Landgoed Tongelaar en Landgoed de Barendonk.

Viendu gij ut hier ok zo skon
Op het parcours zelf zullen de deelnemers ook de nodige Brabantse ingrediënten tegen gaan komen: zo zullen zij dwars door een koeienstal heen komen, alwaar de boer zijn DJ-kwaliteiten tentoon zal spreiden. In Fitland worden de deelnemers uitgedaagd om door een parcours heen te bewegen. Ook worden de deelnemers onderweg getrakteerd op stimulerende Brabantse teksten, een Brabantse carnavalsbeleving, maar ook een klassieke amuse bij OLV Kapel ten Hove in Mill. Een breed scala die de energie zal stimuleren en verhogen. Start en finish vinden plaats op Landgoed de Barendonk. Er is ruimte voor 250 tot 300 duo’s (in totaal 500-600 deelnemers) om zodoende een goede kwaliteitkwantiteit beleving te garanderen. Deelnamekosten per duo: € 70,-. De Raamvallei Duomarathon is met recht een recreatieve-culturele beproeving: sportief, zintuigprikkelend, toeristisch en smaakvol!

Sportief
- Duo’s met 1 bike
- 42,5 km bikkelen
- Overwegend onverhard

Zintuigprikkelend
- Prachtige natuur- en cultuurbeleving
- Deze marathon biedt het mooiste van onze regio
- Onderweg passende live muziek/entertainment

Toeristische beleving
- Toeristische natuur/cultuurroute
- Een ware Raamvallei-ontdekkingstocht
- 500 deelnemers (juiste kwaliteit-kwantiteit verhouding)
- Start en finish op toplocatie: Landgoed de Barendonk

Smaakvol
- Met culinaire verrassingen uit de streek
- Om +/- 5-7 kilometer is een pauzeplek bij mooie landgoederen, buitenplaatsen, historische gebouwen, boerderijen en toeristische bedrijven.

Organisatie
De organisatie van de Raamvallei Duomarathon is in handen van de Projectgroep Raamvallei Duomarathon van Stichting Platform Recreatie en Toerisme Ontdek Mill in samenwerking met het Verrassende PlatteLand van Cuijk en Stichting Activiteiten Mill.

Meer informatie:
pr@raamvalleiduomarathon.nl | www.raamvalleiduomarathon.nl (online vanaf 29 maart)
Facebook/raamvalleiduomarathon

PR-commissie:
Henk Ermers: 06-41366751
Sandra Reusen: 06-34343040