Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe website Militracks Overloon online

Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015


Op 16 en 17 mei wordt in Overloon de zesde editie van Militracks gehouden. Cybox uit Boxmeer heeft hiervoor een nieuwe website mogen maken en die is vandaag online gezet. Het evenement wordt georganiseerd door het Oorlogsmuseum Overloon, dat steeds meer internationale bezoekers mag verwelkomen. Afgelopen jaar kwam die uit heel Europa, maar ook uit de VS en Zuid-Afrika. 

Elke dag kunnen ongeveer 5.000 mensen terecht op het terrein, om te komen kijken naar de Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, die speciaal hiervoor naar Overloon komen. De insteek bij het evenement is technisch. De voertuigen zijn van dichtbij te bekijken, een blik onder de motorkap werpen kan ook, en zelfs meerijden over het 1,6 kilometer lange parcours is mogelijk. 

Op de nieuwe website worden de komende weken de voertuigen geplaatst die aan het programma zullen doornemen. De organisatie kiest daarbij voor 'niet groter, wel beter'. Dat betekent niet méér voertuigen, maar wel een grotere variëteit. Of die opzet slaagt, zal blijken op 15 mei, wanneer de eerste voertuigen op het museumterrein zullen arriveren. Maar alle nieuwtjes zullen tussentijds op de website worden gepubliceerd. Die is te vinden via www.militracks.nl. Geïnteresseerden kunnen hier ook online hun entreekaarten kopen, en overigens ook op de speciale Facebook-pagina van Militracks. 

Foto Siete Meeter (Frisian Aviation Photo)