Deel dit artikel ‹ Terug

Boekenweek: negen waanzinnige dagen in de bibliotheek

Geplaatst op: donderdag 26 februari 2015


Zaterdag 7 t/m zondag 15 maart 2015 vindt de 80ste editie van de Boekenweek plaats. Negen dagen lang staat literaire (non-) fictie centraal. Elke Boekenweek heeft een thema. Dit jaar is het thema: Waanzin in de letteren – te gek voor woorden. De literatuur zit vol met fascinerende hoofdpersonen die afwijken van de norm. Vaak op een tamelijk onschuldige manier, maar de literatuur zit ook vol met personen die tot waanzin worden gedreven.

BiblioPlus schenkt natuurlijk de nodige aandacht aan de Boekenweek met een leuk cadeau voor nieuwe leden, een lezing van Kristien Hemmerechts, een schrijfwedstrijd genaamd ‘Mijn te gekke boek’ en diverse activiteiten in de bibliotheekvestigingen

Een overzicht van alle activiteiten in de bibliotheken gedurende de Boekenweek is te vinden op: www.biblioplus.nl/boekenweek.html

Boekenweekbundel cadeau en een waanzinnig weekendje weg

Wordt u tijdens de Boekenweek lid van de Bibliotheek? Dan ontvangt u een mooi cadeau: de Boekenweekbundel Te gek voor woorden. In deze bundel nemen prominente Nederlanders, waaronder Ronald Giphart en Christine Otten u mee op reis naar hun meest waanzinnige ervaring. Onder alle nieuwe leden van 18 jaar en ouder verloot BiblioPlus twee overnachtingen voor 2 personen, inclusief ontbijt in een bruisende stad naar keuze. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht.

Mijn te gekke boek
Tijdens de Boekenweek, 7 tot en met 15 maart, kan iedereen deelnemen aan de actie ‘Mijn te gekke boek’. Wat is uw meest te gekke, bijzondere, waanzinnige, mooie boek dat u ooit heeft gelezen? Tijdens de Boekenweek kan op de website en in de bibliotheek gestemd worden op de genomineerde teksten. De schrijver van de meest overtuigende tekst, ontvangt een boekenbon om een ‘te gek boek’ aan te schaffen. Woensdag 18 maart wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.

Lezing Kristien Hemmerechts
Maandag 9 maart om 20.15 uur wordt Kristien Hemmerechts in de bibliotheek Boxmeer geïnterviewd door Tijn Heijl. In het interview staat Kristien Hemmerechts boek ‘De vrouw die de honden eten gaf’ centraal. Een boek dat veel stof tot discussie biedt. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te discussiëren. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om boeken te kopen en te laten signeren.