Deel dit artikel ‹ Terug

Wilgendag bij de Wereldboom

Geplaatst op: maandag 5 januari 2015


Op zaterdag 17 januari kan jong en oud wilgen knotten in het weiland bij De Schutkooi. De werkzaamheden zullen in eerste instantie op kinderen gericht zijn. Dus niet: de kinderen helpen de groten. Maar: de groten helpen de kinderen. Het is fijn als papa en/of mama meekomen. Volwassenen die zonder kinderen komen en puur willen knotten, komen natuurlijk ook aan hun trekken – bomen genoeg!

Cadeautje terug
Het knotten van wilgen is een jaarlijks terugkerend karwei, dat nodig is om de bomen vitaal te houden. Alle takken worden met behulp van zaag en snoeimes verwijderd van de ‘knot’. Als dank voor het helpen verzorgen van de bomen mogen de kinderen ’s middags bij de warme houtkachel een indiaanse ‘krachtstok’ maken: een tak versieren met houten kralen, gekleurde wol (eromheen vilten) en andere natuurlijke materialen: zo geeft de natuur iets terug! De stok mag mee naar huis.

Aanmelden
Er zal geknot worden van 10.00 tot 16.00 uur (Veerweg 3, Vortum-Mullem). Aan het knotten en de kinderactiviteit zijn geen kosten verbonden. Voor soep, warme chocolademelk, koffie en thee en gereedschap wordt gezorgd. Wel zelf lunchpakketje meenemen. Zorg voor warme en waterdichte kleding.

Graag aanmelden vóór woensdag 14 januari i.v.m. benodigde materialen & catering.
Aanmelden en informatie: www.dewereldboom.nl

Wie alleen de indianenstok wil komen maken, is ook welkom (13.30 tot 15.00 uur). De kosten bedragen in dat geval € 3,50 per kind. Graag ook even aanmelden.