Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave: Filmprogramma week 49 en 50; 2014

Geplaatst op: donderdag 27 november 2014


Maandag 1 december, 19.30 uur
Meebeleven galapremière en film GOOISCHE VROUWEN 2

Het Filmcafé Grave vertoont op maandag 1 december de ingelaste film Gooische Vrouwen 2. Een film die in de rest van Nederland pas vanaf 4 december in de reguliere bioscopen te zien is. Bovendien kunnen onze bezoekers, voorafgaand aan deze film, live meekijken naar de galapremière te Amsterdam.

*** DEZE VOORSTELLING IS INMIDDELS UITVERKOCHT ***


Dinsdag 2 en woensdag 3 december, 20.15 uur
BLOEDLINK

Samenvatting: Nederlandse thriller over twee ex-gedetineerden die een miljonairsdochter kidnappen waarna ze in een machtsspel terechtkomen.

Verhaal: Twee ex-gedetineerden bedenken in deze thriller een waterdicht plan voor de ontvoering van de 25-jarige rijkeluisdochter Laura Temming. Met deze kidnapping willen ze de slag van hun leven slaan. Als zij Laura op klaarlichte dag in een bestelbus meesleuren en vasthouden in een flat, starten al snel de onderhandelingen met Laura's vader over het losgeld. Dan verschuift de onderlinge machtsverhouding tussen Laura en haar kidnappers Rico en Victor en ontstaat de vraag wie nu eigenlijk dader is en wie slachtoffer.

J.Lürsen / NL / 2014 / thriller / 90 min

Dinsdag 9 en woensdag 10 december, 20.15 uur
DORSVLOER VOL CONFETTI

Samenvatting: Verfilming naar de bestseller van Franca Treur over de twaalfjarige Katelijne die eind jaren tachtig als enige meisje opgroeit in een strenggelovig boerengezin.

Verhaal: Dorsvloer vol Confetti vertelt het verhaal van de jonge Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het streng-gelovige milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar ‘genadetijd’ op het spel? Dorsvloer vol Confetti is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur.

T. H. Swab / NL / 2014 / drama / 94 min

www.filmcafegrave.nl
www.facebook.com/filmcafe.grave
www.twitter.com/filmcafegrave