Deel dit artikel ‹ Terug

Kerstconcert met Streekkoor Canthonis

Geplaatst op: donderdag 27 november 2014


Nog maar net bekomen van het indrukwekkend concert op 5 oktober in Boxmeer, zijn de zangers van Canthonis alweer druk met de voorbereidingen voor het kerstconcert. Kerst met Canthonis begint met samenzang en na enkele prachtige kerstliederen zoals: Lauft Ihr Hirten Allzugleich (Haydn), Mariä Wiegenlied (Reger), Minuit Chrétien (Adam) zal het Gloria van Antonio Vivaldi uitgevoerd worden.

Antonio Vivaldi (1678-1741) was een Italiaans violist, componist en priester. Hij kreeg al snel de bijnaam ‘de rode priester’, vermoedelijk vanwege zijn rode haar. Vanaf 1704 hoefde hij niet meer deel te nemen aan de heilige mis omdat hij aan astma leed. Maar het gerucht ging dat hij de mis niet meer mocht opdragen omdat, als hij inspiratie kreeg voor een nieuw muziekstuk, hij dat gewoon tijdens de mis op schreef! Vivaldi componeerde dit Gloria waarschijnlijk in 1715.
De solistenrollen worden gezongen door aanstormend talent Florieke Beelen (mezzosopraan) die bij het vocalistenconcours in Den Bosch op 14 sept. jl. ‘de Arleen Auger Allround prijs’ won en Lotte Veltman neemt de sopraanrol voor haar rekening. Koor en solisten worden begeleid door de organist Norbert Bartelsman en het geheel staat onder de deskundige leiding van Fred Weijers.

Het kerstconcert op zondag 21 december begint om 15.00u in de St. Matthiaskerk te Oploo.
Toegangskaarten € 8, - (inclusief programmaboekje) t/m 12 jaar € 4, - kunt u kopen bij de koorleden, bij boekhandel Hendriks te Sint Anthonis en natuurlijk op de dag zelf aan de kerk of bestellen via: secretariaat.canthonis@gmail.com.

In verband met de te verwachten belangstelling is het raadzaam om tijdig kaarten te bestellen. www.canthonis.nl
Kerstconcert zondag 21 december; 15.00u in de St. Matthiaskerk te Oploo.

Website
www.canthonis.nl

21/12/2014
Van 15.00 uur tot 17.00 uur
Sint Matthiaskerk te Oploo