Deel dit artikel ‹ Terug

Culinair Kunst Concert, Kasteel Tongelaar, Mill

Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014


Op zondag 7 december staat de winter in het teken van beleven. Het is weer tijd voor een Culinair Kunst Concert op Kasteel Tongelaar. Lunch, beeldende kunst en muziek worden smaakvol verenigd en gepresenteerd in de landelijke en stijlvolle entourage van het kasteel met een middagvullend programma.

12.00 uur Culinair
U kunt genieten van de culinaire gastvrijheid van ons kasteel en deelnemen aan de lunch.

13.30 uur Concert
Tinto Blue, een kleurrijk concert tot 15.00. Hans Kalberg (componist, pianist, synthesizer) volgde een klassieke opleiding aan het conservatorium in Arnhem. Hans heeft, naast een voorliefde voor klassieke muziek, een passie voor jazz en popmuziek en wordt vaak gevraagd muziek te maken voor musicals. Hans is werkzaam als docent aan diverse muziekscholen voor klassieke maar ook lichtere vormen van muziek zoals Kunstencentrum Jeruzalem en De Meander. Luuk Lenders is fluitist. Hij fluit op diverse fluiten uit alle hoeken van de wereld. Zijn werk heeft sterke folkloristische en sjamanistische invloeden.

Samen brengt dit duo een concert met muzikale noten met diepgang. Zij laten zich bij voorkeur leiden door de sfeer van het moment. De thema's zijn vaak romantisch en ontspannend. Luisteren en beleven, herkenbaar en geïmproviseerd. Genieten van de inspiratie in het moment. De chemie tussen de musici.

15.00 uur Kunst
De nieuwe expositie wordt geopend met een rondleiding met de aanwezige kunstenaars door het kasteel. U bent van harte uitgenodigd mee te gaan.

Tineke Geven, Nijmegen, bronzen beelden die kracht uitstralen met een spiritueel tintje.
Vincent de Bruijn, Nijmegen, toont de passie voor fotografie.
Anne Haeyen, Venray, vangt haar fantasieën en gevoelens in schilderijen, portretten met ego.
Jeanny van der Sanden, ’s-Hertogenbosch: “Elk werk wat ik maak zie ik als onderdeel van mijn reis.“
Sylvia van Noye uit Grave, verbeeldt de balans van dualiteit tot eenwording.

Graag tot ziens op deze van wonderlijke impressies overgoten middag.

Reserveringen:
Culinair: Lunch reservering en prijzen zie de website www.keizerculinair.nl
Concert: Kaarten € 7,50 verkrijgbaar voor aanvang aan de deur.
Kunst: gratis

Kasteel Tongelaar is iedere zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. De winter-expositie is drie maanden te zien. Kasteel, expositie, atelierzolder, galerie en de info toren van Brabants Landschap zijn geopend. U heeft de gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen in de fraaie bourgondische toren.

Kasteel Tongelaar bevindt zich aan Tongelaar 12 en 16 in Mill. Gratis entree.

http://www.keizerculinair.nl/locaties/mill-landgoed-tongelaar