Deel dit artikel ‹ Terug

Concert van het kwartet "Quatro Ventos" in de Maria kapel te Holthees.

Geplaatst op: donderdag 16 oktober 2014


Wie eenmaal de meeslepende en deinende fado van het kwartet “Quatro Ventos” heeft gehoord is verkocht. De donkerbruine-, licht schorre stem van Emanuel Pessanha, ondersteund door de melancholische klanken van piano, viool, contrabas en Portugese gitaar roepen een sfeer op tussen verlangen en berusting. Na optredens in o.a. Portugal, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten, staat Quatro Ventos zondagmiddag 26 oktober a.s. op het podium van de Mariakapel in Holthees. Het concert begint om 15.30 uur.

Emanuel Pessanha komt van oorsprong uit Portugal. In zijn weemoedige stemgeluid proef je de heimwee naar Portugal. Zijn nummers zijn volks, maar poëtisch zoals het hoort bij fado. In zijn zang treft Emanuel Pessanha de juiste toon tussen meeslepende passie en ontspanning. Ondanks de weemoed en passie die in ieder lied doorklinkt, voegt Quatro Ventos iets nieuws toe aan de traditionele fado. Dat is mede te danken aan de Portugese meestergitarist Rafael Fraga, en de virtuoze vioolklanken van Aili Deiwiks. De contrabas wordt bespeeld door Lucien Matheeuwsen en Norbert Leurs ondersteunt de melancholische cadans. Zij brengen in de composities en muziek zoveel afwisseling dat je wel wordt meegezogen. De poëtische teksten zijn gebaseerd op de onuitputtelijke schatkist aan Portugese mythen en legenden. Daarop is ook het theaterconcert “Mitos e Lendas” gebaseerd. Quatro Ventos heeft een groot aantal CD’s op haar naam staan die allemaal zeer positief in de pers zijn ontvangen. Om een indruk te krijgen van de muziek van Quatro Ventos zodat U hoort waarom U dit unieke concert niet mag missen; ga naar hun website: www.quatroventos.nl.

Het concert begint om 15.30 uur en de entree bedraagt € 10,--. Gezien de  belangstelling voor dit concert is het aan te raden te reserveren bij firma Wijenberg in Holthees (0478-636390), of telefonisch op 0478-636948 of via deze link.