Deel dit artikel ‹ Terug

Zondagmiddag 12 oktober wereldse muziek in ’t Kerkje in Velp bij Grave (NB)

Geplaatst op: maandag 22 september 2014


Zuid-Amerikaanse wereldmuziek van Trio Baru met Nelson Latif
Op zondagmiddag 12 oktober aanstaande speelt de bekende gitarist Nelson Latif met het Trio Baru Zuid Amerikaanse wereldmuziek in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren via de site www.kunstinhetkerkje.nl of via het mailadres info@kunstinhetkerkje.nl tot zaterdagavond 11 oktober 24.00 uur.

Trio Baru
Vorig jaar bracht Ceumar met haar prachtige stem de toehoorders in het Kunstkerkje in Velp in Braziliaanse sferen. Dit jaar zullen gitaren de boventoon voeren. Trio Baru speelt choros en andere Braziliaanse muziek met jazzy invloeden. Choro is een van de oudste vormen van Braziliaanse cultuurmuziek en kan gerust de ziel van de Braziliaanse muziek worden genoemd. De choro is vooral instrumentaal en kenmerkt zich door virtuoze en melancholieke melodieën en tegenmelodieën met als ritmische basis de samba.
Eigenlijk betekent ‘choro’ ‘muziek spelen in een kleine kringetje. Klein en intiem. Hoewel het nu op een podium gebeurt met de gezichten naar het publiek blijft de muziek klein en intiem. Muziek die uitstekend past bij de sfeer en klankkleur van het kerkje.
Trio Baru bestaat uit Nelson Latif op 7-snarige gitaar en cavaquinho (klein gitaartje), meestergitarist Daniel Miranda en percussionist Nema Lopes, die de specifieke ritmes ondersteunt op de timba. De drie Brazilianen wisselen hun virtuoze spel af met gepassioneerde nummers en gevoelige, emotionele melodieën die door het intieme van het concert extra impact krijgen.
Met nummers van hun album Alma Brasileira nemen ze de luisteraar mee op reis langs prachtige choros, en geven daarmee een kijkje in de Braziliaanse ziel.

Voor meer informatie over het muziek- en expositieprogramma 2014 – 2015 van de stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.