Deel dit artikel ‹ Terug

Optreden: A.J. Croce + Ruben Klavers | woensdag 24 september | 20.30 uur |

Geplaatst op: donderdag 18 september 2014


A.J. Croce + Ruben Klavers | woensdag 24 september | 20.30 uur |
€ 15,50 | blues, singer-songwriter

Als de zoon van de legendarische singer-songwriter Jim Croce  begon A.J.'s carrière op 18-jarige leeftijd met een eerste tournee in het voorprogramma van BB King. In de tijdsspanne van een meer dan 20-jarige carrière verscheen A.J.'s naam wereldwijd in hoofdletters op de aankondigingen van festivals, concerten en grote luisteroptredens. Hij was te zien en te horen in shows als o.a. die van Jay Leno , David Letterman, Good Morning America etc. Ook heeft hij  het podium gedeeld met een ontelbare lijst van eclectische kunstenaars, van Willie Nelson tot Ray Charles, van Bela Fleck tot James Brown, van Lyle Lovett tot Morphine en van Rod Stewart tot Ben Harper.

Nu, met Twelve Tales, kwam A.J. naar buiten met zijn meest ambitieuze project: een dozijn nieuwe tracks, opgenomen door legendarische producenten in verschillende Amerikaanse steden. De invloeden en stijlen die hij speelt zijn zo uiteenlopend, van boogie woogie en New Orleans funk tot psychedelische pop, men noemt hem ook wel een 'one man musical'.

Support: Ruben Klavers
Geboren in de Gelderse Delta, al snel aangetrokken door het Oude Zuiden van
Amerika. Ruben begon op vroege leeftijd met muziek en werd in zijn jonge jaren al snel bevangen door de geluiden van BB King en Muddy Waters. Hij speelde meer dan 10 jaar in diverse blues en roots bezettingen voordat hij in 2012 bij het Silvox label aan de slag ging onder zijn artiestennaam. Tourde o.a. met de Mellotones en Doubleshots door Europa en de U.K., maar heeft inmiddels ook een Kerouaciaanse kilometerstand door de U.S. gereisd en met velen gespeeld en een goede voet aan de grond gezet. Ruben stond o.a. last-minute op het befaamde South-By-Southwest festival. De release van zijn debutalbum staat gepland rond 18 oktober.

Nadere informatie
Marketing Roepaen Podium
Lotte Kuijpers
pr@roepaen.com