Deel dit artikel ‹ Terug

Project 'Pauluskerk' weer opgepakt

Geplaatst op: donderdag 11 september 2014


Het project ‘Pauluskerk’ aan de Jan Tooropstraat/Beugenseweg in Boxmeer wordt weer opgepakt. Mooiland plaatste het plan in 2012 in de ijskast omdat zij te maken kreeg met gewijzigde regelgeving voor wat betreft de financiering van het complex.
Inmiddels kan het plan wel worden opgepakt.

Voordat daadwerkelijk gestart kan worden, is er een verklaring van geen bedenkingen nodig van de gemeenteraad, omdat het bouwplan niet past in het geldend bestemmingsplan. Hierna is het college bevoegd de benodigde vergunningen af te geven. Enkele omwonenden hebben in de voorbereidende fase zienswijzen ingebracht. Die worden in de besluitvorming meegenomen. Als alles volgens plan verloopt, kan er medio 2015 met de bouw worden gestart.

Het project ‘Pauluskerk’ omvat de bouw van 38 appartementen in meerdere bouwlagen met daaronder een parkeerkelder. De woningen zijn levensloopbestendig en geschikt voor huisvesting van senioren. Veel voorzieningen liggen op korte afstand zoals het winkelcentrum, verpleeghuis, huisarts, apotheek, culturele voorzieningen, enzovoorts.

De parkeerkelder is bestemd voor de toekomstige bewoners. Bij het gebouw worden 22 parkeerplaatsen aangelegd met een openbaar karakter. Daarmee is gewaarborgd dat de bewoners van de woningen in de directe omgeving hun auto op een goede plek kunnen blijven parkeren en er voldoende plek is voor bezoekers.

Het gebouw krijgt aan de zijde van de Jan Tooropstraat twee bouwlagen, aan de kant van de Beugenseweg vier. In het gebouw komt een open ruimte waar licht en lucht de vrije ruimte krijgt en het wooncomfort optimaliseert. Het H. Hartbeeld blijft op de plek waar het nu staat.

Het teruglopend kerkbezoek was voor de parochie aanleiding om het gebruik als kerk te staken en het gebouw te verkopen. Woningcorporatie Mooiland kocht het gebouw met de bedoeling om er na sloop, in overleg met de gemeente, woningen te bouwen.