Deel dit artikel ‹ Terug

Blikvangers No WaYste!

Geplaatst op: dinsdag 9 september 2014


Aan het begin van het nieuwe schooljaar sieren 25 blikvangers het straatbeeld in het Land van Cuijk en Boekel. Eén van de manieren om zwerfafval terug te dringen. De gemeenten werken hierbij nauw samen met inwoners en scholieren.

Deze zomer, voordat de scholen weer beginnen, worden in het hele Land van Cuijk en Boekel 18 nieuwe blikvangers geplaatst. Daarmee staat de ‘blikvangerteller’ op 25. De nieuwe blikvangers zijn rood en vallen daardoor goed op!

No WaYste!
Veel blikvangers zijn in overleg met of op aanvraag van buurtbewoners geplaatst. Ook de medewerkers van de buitendienst hebben goed zicht op plekken waar veel zwerfafval ligt. Veelal gaat het om de zogenaamde snoeproutes: fietsroutes van huis naar school en van school naar de supermarkt. Daarom worden de blikvangers geplaatst binnen het project No WaYste!. Een project over zwerfafval voor leerlingen van de tweede klas van de middelbare school. Samen met hen pakken we zwerfafval aan. Het plaatsen van de blikvangers is één van de manieren om zwerfafval verder terug te dringen.

Blikvangers in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert

In de gemeente Cuijk zijn twee nieuwe blikvangers geplaatst en is één oude blikvanger vervangen. In totaal heeft de gemeente daarmee zeven blikvangers staan. In de gemeente Grave zijn twee nieuwe blikvangers geplaatst. Er stonden nog geen blikvangers in die gemeente, dus deze twee zijn zeer welkom. In de gemeente Mill en Sint Hubert is één nieuwe blikvanger geplaatst en zijn twee oude blikvangers vervangen. In totaal heeft de gemeente daarmee vijf blikvangers staan.

Meer informatie
Like de facebookpagina van No WaYste! en blijf op de hoogte van alle zwerfafvalacties: www.facebook.com/nowayste. Voor alle informatie over de afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website van de Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel www.afvalaanbieden.nl. U kunt voor vragen ook bellen met de Afvalinfolijn: 0485-338352.