Deel dit artikel ‹ Terug

Concert klassieke muziek op zo 14 september 2014

Geplaatst op: maandag 1 september 2014


Zondagmiddag 14 september klassiek muziek in ’t Kerkje in Velp bij Grave (NB)

Wout Oosterkamp en Klára Würtz brengen Liederkreis en Dichterliebe van Robert Schumann

Op zondagmiddag 14 september aanstaande brengen bas-bariton Wout Oosterkamp en pianiste Klára Würtz de werken ‘Liederkreis’ en ‘Dichterliebe’ van Robert Schumann in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 15 kunt u reserveren via de site www.kunstinhetkerkje.nl of via het mailadres info@kunstinhetkerkje.nl tot zaterdagavond 13 september 24.00 uur.

De romanticus Robert Schumann
Robert Schumann (1810-1856) wordt gezien als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de periode van de romantiek. Aanvankelijk schreef hij alleen composities voor piano, maar vanaf 1839 werd hij ook zeer productief op het terrein van liederencycli. ‘Liederkreis’ en ‘Dichterliebe’ zijn wel de bekendste van de 138 werken die hij voor zang en piano schreef.

Duo Oosterkamp - Würtz
Twee jaar geleden verzorgden Wout Oosterkamp en Klára Würtz al een concert voor het programma van de Stichting Kunst in het Kerkje. Vanwege de enorme belangstelling is toen uitgeweken naar de kapel van het nabijgelegen Kapucijnerklooster, waardoor meer mensen van deze muziek konden genieten.
Maar vanwege de fraaie klank en galm in het eeuwenoude St. Vincentiuskerkje is besloten nu vast te houden aan deze locatie. Reserveer daarom tijdig want de capaciteit is beperkt.

Wout Oosterkamp studeerde zang en piano aan het Conservatorium in Maastricht. In 1985 werd hem als eerste mannelijke zanger de Nederlandse Muziekprijs toegekend.
Hij zong internationaal met bekende orkesten zoals het Concertgebouworkest, Berliner Symphoniker, Orchestre de Pays de la Loire, Academia di Santa Ceacilia Roma en vele bekende dirigenten.
Van 1985 tot 2003 was Wout als hoofdvakdocent zang verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Klára Würtz begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. Reeds als kind vertoonde zij een buitengewone affiniteit met het instrument. Op veertienjarige leeftijd werd Klára toegelaten tot de Franz Liszt Muziekacademie in Boedapest, waar zij studeerde aan de afdeling voor uitzonderlijk begaafde kinderen bij mevrouw Máthé. Klára gaf meer dan honderd concerten in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Sinds 1997 vormt Klára een succesvol duo met de Israëlische celliste Timora Rosler. Tevens is zij lid van het Klaviertrio Amsterdam en geeft ze les als hoofdvakdocente aan het Utrechts Conservatorium.
Als duo Oosterkamp – Würtz hebben zij afgelopen jaren al menig concert verzorgd.

Voor meer informatie over het muziek- en expositieprogramma 2014 – 2015 van de stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.