Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie van Wivine Vervaeke in Museum Het Petershuis

Geplaatst op: maandag 1 september 2014


Sterke vrouwen kijken ons aan in Het Petershuis

Sterke Tibetaanse vrouwen kijken je aan in de schilderijen van Wivine Vervaeke, te zien in Het Petershuis in Gennep. Ze houden je blik vast, in eerste instantie door hun uiterlijke schoonheid. Maar als je langer kijkt ontdek je ook een innerlijke schoonheid en een stille kracht. Een eenvoud die stoelt op diepzinnigheid.

Wivine Vervaeke heeft zich, op lange reizen, eerder laten inspireren door oude civilisaties en rituelen, maar de laatste jaren bleef ze geboeid door de cultuur van Tibet. Ze bezocht het land een paar keer en was telkens weer verwonderd. Ze maakte honderden foto's. Thuis, in de rust van het atelier, begon het schilderen. De portretten, op groot formaat, zijn krachtig en ingetogen tegelijk.

Naast deze werken van acryl op linnen maakte Vervaeke ook zwarte-inktschilderingen op rijstpapier. In het jaar 2010 maakte zij een soort verticale triptieken, bestaande uit afbeeldingen van staande vrouwen, verlengd met twee abstracte schilderingen op klein formaat. Door de combinatie van deze technieken ontstond iets nieuws, met een eigen gelaagdheid.
De kunstenares wil met haar werk ook betogen dat reizen behalve een ontmoeting met anderen, tevens het ontdekken van het waardevolle verborgene in jezelf kan zijn.

De expositie Beeld-schoon Tibet van Wivine Vervaeke is van 7 september tot en met 5 oktober in Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep.

Geopend woensdag t.e.m. zondag van twee tot vijf uur.
Kijk voor meer informatie op www.museumhetpetershuis.nl of op www.liefdevoorlimburg.nl.