Deel dit artikel ‹ Terug

Toeristisch platform in oprichting

Geplaatst op: dinsdag 22 juli 2014


“Verbinden en samenwerken”

Onlangs heeft een startbijeenkomst plaatsgevonden voor de oprichting van een Toeristisch-recreatief platform in de gemeente Cuijk. Voornaamste doel van het platform is het verbinden en laten samenwerken van toeristische partijen in Cuijk.

Structuur
Voorafgaand aan de startbijeenkomst zijn personen uit de verschillende organisaties benaderd met de vraag of zij interesse hadden om lid te worden van het platform. Bij de opzet van de structuur is gezocht naar een brede vertegenwoordiging uit diverse sectoren, zoals verblijfsrecreatie, horeca, cultuur, centrummanagement en dagtoerisme. Er bleek belangstelling te zijn voor het bijwonen van de startbijeenkomst en het oprichten van een toeristisch platform.

Vervolg
De komende tijd werken diverse leden van het platform achter de schermen verder aan de structuur en aan een vervolg-bijeenkomst. Vanaf september zal de groep actief gaan optreden. Het platform zal dan ook een klankbord worden voor het Regionale Bureau voor Toerisme in het Land van Cuijk en dit bureau van lokale informatie voorzien.

Gemeente Cuijk
De gemeente stelt een werkbudget voor het platform beschikbaar en zorgt voor professionele ondersteuning bij de oprichting. De gemeente Cuijk ziet het platform dan ook als een belangrijke partner bij het verbeteren van het toeristisch klimaat in de gemeente.