Deel dit artikel ‹ Terug

Optredens Roepaen

Geplaatst op: dinsdag 22 april 2014


Patrick Sweany & band | zondag 4 mei | 16.00 uur | vvk € 15,50

De uit Ohio afkomstige Patrick Sweany is bezig met een opmars binnen de rootspop. Sweany is van vele markten thuis en zijn muziek laat zich omschrijven als een mix van The Black Keys, John Fogerty, Otis Redding en meer. Naast zijn fenomenale gitaarspel blinkt Sweany uit door zijn rauwe, soulvolle stem.

Zijn liedjes zitten vol met blues- en soulinvloeden, zijn gitaarspel doet denken aan de legendarische Eddie Hinton en zijn stem wordt niet voor niks soms vergeleken met die van Ray Charles. That Old Southern Drag, opgenomen in zijn nieuwe woonplaats Nashville, is weer een meesterlijke CD, die succesvol de concurrentie aangaat met John Mellencamp en Dan Auerbach & The Black Keys. In 2013 kwam zijn vijfde album ‘Close to The Floor’ uit, een persoonlijker en meer soulvolle plaat. Het album ontvangt lovende recensies en kan zomaar eens de échte doorbraak van Patrick Sweany betekenen. Aan de liveshow ligt het in ieder geval niet.

“Zoals een goede, lang gerijpte whisky nooit gaat vervelen en met de jaren alleen maar beter wordt, zo is het ook met de doorleefde mix van rock, soul, swamp en blues van Patrick Sweany”, schrijft bluesmagazine Roots Time. Deze Amerikaanse singer-songwriter maakt inmiddels dertien jaar platen die stuk voor stuk een onuitwisbare indruk maken en vol staan met kenmerkende en opwindende bluesnummers.

Op 4 mei komt Patrick Sweany met band naar Roepaen, eerder speelde hij al in Ottersum tijdens een van de Roepaen Festivals. Deze keer neemt Sweany zijn band mee, bestaande uit Dillon Napier, Jason Harris en Zach Setchfield.

Rogier Pelgrim & Mattanja Joy Bradley | vrijdag 9 mei | 20.30 uur | vvk € 14,00

Rogier wordt in 2012 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma 'De Beste Singer Songwriter van Nederland.' Giel Beelen en Eric Corton loven hem om zijn virtuositeit als zanger. Later dat jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland. In diezelfde wedstrijd wint hij ook de prijs voor beste muzikant. Volgens de vakjury krijgt hij “een bomvol Paradiso muisstil met zijn van God gegeven stem en zweept hij het publiek net zo makkelijk weer op.”

Dat deze liedjesschrijver een grote liefde heeft voor het vertellen van verhalen, bewijst hij op zijn eerste echte langspeelplaat 'Roll The Dice.' Rogier zingt over idealisten, zwervers, het klooster, oude en nieuwe liefde, moed en het nemen van risico's. Ook het fraai geïllustreerde artwork van het album vertelt een verhaal. Wie het album op CD heeft, ontdekt in het bijgaande boekje een mini-stripverhaal over een man die zijn leven op het spel zet in een ultieme poging weg te vliegen uit zijn saaie en alledaagse bestaan.

Na tours langs popzalen, kroegen, huiskamers, theaters en festivals vond Rogier Pelgrim het tijd voor iets anders. Daarom kondigt hij dan ook met gepaste trots deze Pelgrimstocht aan; een tour langs oude kerkgebouwen en kapelletjes. Dit heeft natuurlijk alles met Rogier’s achternaam te maken, zijn verre voorouders waren namelijk zelf pelgrims in de middeleeuwen.

Als pelgrim kom je onderweg soms bijzondere mensen tegen met wie je samen een stukje oploopt. Dat geldt ook voor deze Pelgrimstocht, elk optreden heeft Rogier namelijk een andere reisgenoot bij zich, bij Roepaen is dat Mattanja Joy Bradley (medefinalist DBSSW)

Nadere informatie
Marketing Roepaen Podium
Lotte Kuijpers
0485 - 516070
pr@roepaen.com