Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderen stemmen op hun favoriete boek tijdens de Kinderjury

Geplaatst op: maandag 10 maart 2014


Vanaf woensdag 5 maart kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar weer stemmen op hun favoriete boek dat is verschenen in 2013. Er zijn twee leeftijdsgroepen die elk hun eigen winnaar kiezen: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De stemperiode loopt van 5 maart tot 14 mei. Op 22 juni wordt bekendgemaakt welke boeken de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014 winnen.

Vanaf 5 maart kunnen kinderen een stemboekje boordevol informatie ophalen in de bibliotheek Boxmeer, Cuijk, Haps, Gennep, Vierlingsbeek, Overloon en Wanroij. Het boekje bevat naast boekentips, een 'eerste hulp bij meningen' en een recensieformulier.

In de bibliotheken Boxmeer , Cuijk en Haps krijgen kinderen bij de balie voor elk gelezen boek een stempel of sticker in het stemboekje. Bij drie stempels of stickers krijgen ze een bon om een gratis dvd te lenen.
Kinderen die een ingevuld stemformulier inleveren ontvangen een uitnodiging voor de feestelijke afsluiting in de vorm van een bingo op 23 april in Cuijk of op 24 april in Boxmeer.

Een aantal van de boeken waarop gestemd kan worden zijn ook in braille en gesproken vorm verkrijgbaar op de website www.superboek.nl.