Deel dit artikel ‹ Terug

Museum Het Petershuis Toont Intuïtief-Abstract Werk van Afra Koolen uit Horst

Geplaatst op: vrijdag 14 februari 2014


Van zondag 23 februari tot en met zondag 23 maart a.s. exposeert Afra Koolen, wonend en werkend in Horst aan de Maas, in Museum Het Petershuis te Gennep. Koolen’s schilderijen zijn grotendeels intuïtief-abstract te noemen en komen voort uit haar eigen emoties en gevoelens, vertaald in heldere kleuren en dynamische vormen. Kleur en vorm vormen Afra Koolen’s taal om een statement te maken. Die maken woorden overbodig.

Als autodidactisch kunstenares volgde Afra Koolen schilderlessen en workshops bij gerenommeerde kunstenaars in Frankrijk en België. Haar technieken en inzichten kregen een drastische wending na haar lessen bij de Arcense kunstenares Wilma Boscheri. Koolen verbleef vervolgens veel in Noord-Frankrijk, in de streek waar ze eens haar eigen galerie had. Daar deed ze veel inspiratie op, vooral in de rust van de natuur.

Als het penseel of paletmes van Afra het doek beroeren, zacht of heftig, dan borrelt er in de kunstenares een energie op die naar buiten moet, die niet anders kan dan kleur en vorm tot stand brengen. Dat overigens gaat niet altijd als vanzelf. Regelmatig ervaart Afra Koolen het tot stand brengen van een schilderij als een zware bevalling. Vandaar dat ze haar expositie in Museum Het Petershuis de titel 'Délivrance' – verlossing - meegeeft.

De expositie van Afra Koolen zal, in aanwezigheid van de kunstenares, worden geopend op zaterdag 22 februari a.s. om 15:00 uur voor genodigden en Vrienden van Museum het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep. Vanaf zondag 23 februari is de expositie voor het publiek geopend. Museum Het Petershuis is open van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. Tijdens de looptijd van de tentoonstelling zal Afra Koolen regelmatig in het museum aanwezig zijn om haar schilderijen in eigen persoon aan bezoekers toe te kunnen lichten. Ze hoopt u daar te mogen begroeten. Meer informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.