Deel dit artikel ‹ Terug

Schoolmeubels Mill en etuis komende zaterdag naar Bosniƫ

Geplaatst op: woensdag 5 februari 2014


De oude meubels van basisschool de LenS verhuizen komende zaterdag naar Bosnië. Maar naast deze meubels wil men ook graag de kinderen in Bosnië verrassen met gevulde etuis. Vandaar de oproep aan iedereen om uiterlijk vrijdag een school etui in te leveren bij de LenS in de brede school aan de Langenboomseweg in Mill. Dan gaan ze samen met de schoolmeubels komende zaterdag de vrachtwagens in.


 


Het initiatief om de meubels van de voormalige Leeuwerikschool en Straethof richting Bosnië te sturen, ligt bij juf Antje (van Huisseling) van de LenS. ?In september 2013 ben ik met vrienden vanuit Stichting Kinderhulp Bosnië naar Bosnië geweest. Daar gingen we 2 kinderen bezoeken die in juni 2013 in Nederland te gast bij onze vrienden zijn geweest. Het zijn kinderen uit gezinnen met weinig of geen mogelijkheden, vooral vanuit materieel opzicht gezien.? Bosnië kent weinig of geen opbouw na de oorlog van 1992-1995.


Juf Antje: ?Het was een indrukwekkende reis. We hebben de kinderen en hun gezinnen bezocht en zij waren blij verrast. Ook had ik natuurlijk de wens om een school te bezoeken. We mochten naar de basisschool in Srednje waar één van de kinderen naar toe gaat.? Ze kregen een rondleiding en uitleg over de manier waarop men daar les geeft. ?Ik was erg geraakt over de middelen die de school heeft. Vooral de toestand van het meubilair is erbarmelijk. En dan te bedenken dat er in Nederland een splinternieuw gebouw met een compleet nieuw interieur op je staat te wachten?.?


 


Eenmaal thuis bedacht juf Antje dat het fantastisch zou zijn als de oude schoolmeubels uit Mill richting Bosnië zouden gaan. Dat vond ook op school iedereen een goed plan. ?We hebben met Stichting kinderhulp Bosnië de hoofden bij elkaar gestoken en een transportbedrijf bereid gevonden om kosteloos 2 grote vrachtwagens vol meubeltjes naar Bosnië te brengen.? Dat zal komende zaterdag gebeuren. ?In de klas praat ik hier natuurlijk regelmatig over. De kinderen volgen het hele proces en zijn erg betrokken. Eén van de kinderen kwam met het idee om niet alleen meubeltjes mee te geven maar ook voor alle kinderen op de school een school-etui in de meubels te verstoppen, als extra verrassing.? Een mooi plan waar iedereen aan bij kan dragen.


 


Actie-actie-actie-actie-actie-actie-actie-actie-actie


De bedoeling is om zoveel mogelijk etuis te vullen met schoolse dingen erin.  Er zitten 350 kinderen op deze school. Te denken valt aan een potlood, kleurpotloden, gummetjes, pennen, slijpertjes, stiften etc. Het kunnen ook etuis zijn die misschien nog ergens thuis liggen en er nog heel goed uitzien. Alles is welkom.


Heb je een etui voor Bosnië?


Breng het in de klas van groep 8A of lever het in bij de LenS in de brede school aan de Langenboomseweg in Mill.