Deel dit artikel ‹ Terug

Kom uit uw herfstdip met een geurherinnering

Geplaatst op: woensdag 30 oktober 2013


Zondagmiddag 10 november is Cretien van Campen om 14.30 uur te gast in de bibliotheek Boxmeer om te speken over: jeugdherinneringen in geuren en kleuren. Cretien van Campen schrijft boeken over zintuigen, waarnemen en herinneren.
Cretien is werkzaam voor het Sociaal en Cultureel Planbureau en Hogeschool Windesheim.

Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat een geur, een smaak een liedje of een foto op een onverwacht moment een levendige jeugdherinnering oproept. Een moment waarop je lijkt terug te keren naar een emotioneel of gelukzalig moment van vroeger en je jezelf in een ander licht ziet.
Uit onderzoek blijkt dat zintuigelijke herinneringen toenemen als je ouder wordt. Zintuiglijke herinneringen helpen tegen somberte en depressie. Hoe kan dat?
Kom luisteren en ervaar het.

Deze lezing is een onderdeel van de zondagmatinee. Op vier zondagmiddagen organiseert BiblioPlus een cyclus van vier lezingen. Het centrale thema van deze lezingen is: “Prikkel uw zintuigen”. Andere sprekers zijjn schrijfster Rosita Steenbeek en schrijver/dichter Nico Dijkshoorn. De lezingen vinden plaats in de bibliotheek Boxmeer.

U kunt voor de lezingen afzonderlijk kaarten bestellen of een voordelig passe-partout afnemen voor alle vier lezingen. De lezing begint om 14.30 uur in de bibliotheek Boxmeer aan De Raetsingel 1. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.