Deel dit artikel ‹ Terug

Fitland in de race voor Greenlabel door milieuvriendelijke afvalverwerking

Geplaatst op: donderdag 13 oktober 2011


Alle onderdelen van Fitland aan de Hoogveldseweg in Mill maken sinds kort gebruik van een perscontainer voor het afval. Deze container kan het afval via een pers comprimeren waardoor minder vaak het afval opgehaald hoeft te worden. “Ook ziet het er netter uit en heeft het voor medewerkers van Fitland voordelen,” vertelt Bas van Pelt van afvalverwerker Sita. “Intern werkt Fitland nu namelijk met kleinere rolcontainers om het afval in de perscontainer te gooien. Hierdoor is tillen niet nodig.” Maar ook ziet een dergelijke container er wat mooier uit dan de vorige afvalcontainers.

Daarnaast wordt al het afval gescheiden. Bas: “Papier, glas en alle etensresten van het hotel, Wellnessboot en restaurants wordt nu apart ingezameld en verwerkt. Hiermee houden we veel afval uit het milieu wat weer voordelen heeft voor CO2 uitstoot.”

Binnenkort wordt Fitland onderworpen aan een CO2 onderzoek. Voldoet men hierbij aan alle milieueisen, wat volgens Bas van Pelt wel in de lijn der verwachtingen ligt, dan krijgt Fitland het Greenlabel. www.fitland.nl