Deel dit artikel ‹ Terug

Burgemeester overhandigt bestendiging Predikaat Koninklijk

Geplaatst op: donderdag 7 juli 2011


Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren behoudt Predikaat

Gisteren heeft burgemeester Hillenaar een bezoek gebracht aan Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren in Haps om de bepalingen voor de bestendiging van het Predikaat “Koninklijk “ te overhandigen. De burgemeester overhandigde de bepalingen uit naam van de Koningin. Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren & Zonen voert het Predikaat “Koninklijk” sinds 1975.

Het Predikaat
Het Predikaat “Koninklijk” is een onderscheiding voor ondernemingen die op hun gebied in Nederland een eerste of zeer vooraanstaande positie innemen met bij voorkeur een internationale uitstraling. De onderneming moet een goede naam hebben en de bedrijfsvoering moet onberispelijk zijn.

Het Predikaat kan worden toegekend wanneer de onderneming tenminste 100 jaar bestaat en wordt verleend voor een periode van 25 jaar. Hierna wordt opnieuw beoordeeld of de onderneming nog aan alle voorwaarden voldoet.

De onderneming
Koninklijke Kwekerijen H.A. Verschuren is een gerespecteerde onderneming op het gebied van de rozenteelt. Op dit terrein heeft het bedrijf altijd een vooraanstaande plaats ingenomen. Dit blijkt onder meer uit het feit dat veel nieuwe rozensoorten zijn gekweekt die hun weg hebben gevonden in de wereld.

In 2008 is men gestart met een nieuw initiatief: het Roozenhuys. Het Roozenhuys biedt een verscheidenheid aan activiteiten. Deze activiteiten hebben zowel een cultureel als educatief karakter. Maar ook voor het toerisme en de recreatie biedt het Roozenhuys mogelijkheden.
Dit initiatief is daarom een waardevolle aanwinst voor het dorp Haps en daarmee ook voor de gemeente Cuijk.

Het bedrijf en de familie Verschuren zijn al vele jaren nauw verbonden met het dorp Haps. In diverse boeken over de regio en over Haps in het bijzonder wordt de onderneming en zijn betekenis voor Haps regelmatig genoemd, zoals bijvoorbeeld in de uitgave” Haps en het Land van Cuijk (van prehistorie tot 21e eeuw)”. Hierin wordt onder meer vermeld dat in 1925 bij het vijftigjarig bestaan door H.M. Koningin Wilhelmina het recht werd toegekend tot het voeren van het koninklijk wapen met de titel van Hofleverancier.