Deel dit artikel ‹ Terug

Winnaar fotowedstrijd Zoo Parc Overloon bekend

Geplaatst op: donderdag 10 februari 2011


Alsof ze hebben afgesproken samen even een tussenstop te maken. Zittend naast elkaar rusten ze uit op de grond, een jonge bezoeker van Zoo Parc Overloon en een ringstaartmaki. Matthijs Daniels heeft zijn kans gegrepen om dit unieke moment op de foto te zetten en heeft daarmee de winnende foto gemaakt. Met het inzenden van deze foto voor de fotowedstrijd heeft hij een jaarabonnement van het Overloonse dierenpark gewonnen.

In het doorloopgebied van de ringstaartmaki’s zit de jonge bezoeker op het gras. Met opgetrokken knieën en zijn staart netjes naast hem neergelegd, zit een ringstaartmaki naast hem. Samen hebben ze zo mooi overzicht over het hele gebied. De foto geeft duidelijk aan dat bezoekers in Zoo Parc Overloon erg dichtbij de dieren kunnen komen. Het unieke beeld van de ringstaartmaki zittend naast het jongetje en de symmetrie op de foto hebben uiteindelijk de doorslag gegeven om de foto als winnende foto te kiezen.

In 2010 hadden alle bezoekers van Zoo Parc Overloon de mogelijkheid om hun spannendste, grappigste of meest unieke foto van hun bezoek aan het park op te sturen. Hiermee maakten zij kans op een jaarabonnement van het dierenpark. Een selectie van de inzendingen is op de website van Zoo Parc Overloon geplaatst. Veel verschillende foto’s komen voorbij. Zo staat een bezoeker letterlijk oog in oog met een ringstaartmaki, kijkt een struisvogel breed gebekt de lens van de camera in en laat een cheetah eens flink zijn tanden zien. De vele inzendingen die Zoo Parc Overloon heeft ontvangen, maakten de keuze er niet makkelijker op, maar de jury was unaniem.

Met het jaarabonnement dat de heer Daniels heeft gewonnen, mag hij een jaar lang gratis Zoo Parc Overloon bezoeken. De natuurlijke inrichting van het park en het vrijwel afwezig zijn van barrières tussen mens en dier bieden bezoekers de uitstekende mogelijkheid om van dichtbij de dieren te fotograferen.