Nieuw musical over dagboek Anne Frank Je, Anne
Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw musical over dagboek Anne Frank

Geplaatst op: vrijdag 15 maart 2024


Na 14 jaar is er een nieuwe musical te zien over het dagboek van Anne Frank. ‘Je, Anne’ vertelt trouw aan het verhaal en de vele moeilijke momenten. Naast Chris Tates en Mariska van Kolck speelt ook de uit Cuijk afkomstige acteur Jasper Kerkhof mee. De musical is woensdag 20 maart te zien in Schouwburg Cuijk.

‘Je, Anne’ brengt het verhaal van Anne Frank met liedjes en dagboekfragmenten tot leven. 

Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de

Prinsengracht 263 in Amsterdam. 

Het echtpaar Van Pels en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer. De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot Het Achterhuis – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.


Dagboek van Anne Frank

Deze muziektheatervoorstelling vertelt trouw aan de feiten over de vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook over de onderlinge warmte en momenten van hoop. 

Rode draad vormen de gedachten en belevenissen die Anne aan haar dagboeken toevertrouwde. Verhalen die ze steevast ondertekende met ‘Je, Anne’ en die een intiem kijkje geven in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van een jong meisje dat ondanks alles optimistisch bleef.


Aangrijpende liedjes

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je, Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. 

Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke. De rol van Otto Frank wordt vertolkt door Chris Tates, de jonge actrice Silvana Rocha speelt Anne. De Cuijkse acteur Jasper Kerkhof speelt de tandarts Fritz Pfeffer.


De musical ‘Je, Anne’ is woensdag 20 maart te zien in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl