Muziek uit de jaren vijftig en zestig nog steeds enorm populair – 20 jaar Eightball Boppers Foto Cockie Kremers
Deel dit artikel ‹ Terug

Muziek uit de jaren vijftig en zestig nog steeds enorm populair – 20 jaar Eightball Boppers

Geplaatst op: vrijdag 15 maart 2024


“Unaniem een belachelijk succes!” Om maar even Ivo Niehe te citeren. Maar het was wel zo. Van de ruim 400 mensen die erbij waren was iedereen stuk voor stuk blij met de jubileumviering van Eightball Boppers op zondag 10 maart in MFA Oelbroeck in Sint Anthonis. De sfeer was goed, de muziek was precies hard/zacht genoeg om ook te kunnen praten, de aankleding was mooi in stijl, de dansgroepen deden goed hun best, het programma was afwisselend en er is geen wanklank gevallen. Hoogstens dat het barpersoneel niet op deze aanloop had gerekend en allengs extra hulptroepen moest inroepen. Maar dat is alleen maar een goed teken. 


Ook de frietkar buiten, die al om 14.00u klaarstond (?!), deed goede zaken. Het programma zat bomvol en van 3 tot 7 's middags (en daarvoor al bij de opbouw) waren de Boppers eigenlijk permanent in de weer en hadden nauwelijks tijd om te praten met alle familieleden, vrienden, bekenden en onbekenden die waren gekomen: liedjes spelen van de reguliere setlijst kwam er bijna niet van, want de verzoekjes per bierviltje waren ontelbaar en dan moesten ook nog de liedjes van de internet-poll Top-10 worden gespeeld, evenals de nummers van het rad van fortuin en de liedjes met de gastmuzikanten.


Van hen was gitarist Joop Kiewiet - gewoon uit Sint Anthonis - de eerste, gevolgd door de zwartgelakte, witgepakte Elvis uit Mill (Harm Daverveld), met een ode aan zijn moeder en tenslotte gastpianist Gerard Koning uit Grave. 


Ook nog op het programma stond de verloting van twee gratis optredens. Het publiek kon een jubileum T-shirt kopen en daarbij zat een gratis lot. Met zoveel bezoekers uit de eigen regio is de kans dan klein dat er een 'ver' optreden uitrolt, dachten de Boppers. Maar dat pakte anders uit, want van de weinige Belgische aanwezigen won precies een Antwerpenaar de ene prijs (nota bene blind getrokken door zijn vrouw) en een lid van dansgroep DoubleU uit Zuid-Limburg de andere prijs. Als verrassing ontving 8BB ook nog een verjaardagscadeau in de vorm van een grote artistieke impressie van henzelf, spelend op een podium.


Gezien de grote publieke belangstelling en de vele positieve reacties is wel duidelijk dat de muziek uit de jaren vijftig en zestig, maar ook Eightball Boppers nog steeds populair zijn. Meer weten over Eightball Boppers, hun agenda en webshop? Surf dan naar www.8bb.nl en volg ze via de diverse socials.