Koninklijke onderscheiding voor Ben Kemner uit Cuijk Koninklijke onderscheiding voor Ben Kemner uit Cuijk
Deel dit artikel ‹ Terug

Koninklijke onderscheiding voor Ben Kemner uit Cuijk

Geplaatst op: donderdag 14 maart 2024


Op woensdagmiddag 13 maart is de heer B.I.C. (Ben) Kemner uit Cuijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door loco- burgemeester Joost Hendriks.


De heer Kemner is vanaf 2000 vrijwilliger bij de Beeldentuin in Cuijk en als lid van de onderhoudscommissie zorgt hij voor het onderhoud en vervoer van kunstwerken. Eveneens zorgde hij voor het openen en sluiten van de Beeldentuin en de Heemtuin en controleerde beelden op eventuele schade of diefstal en ruimde afval op. 


Vanaf 2004 is hij bestuurslid van de Beeldentuin. Als lid van de selectiecommissie koos hij jaarlijks nieuwe werken. Dankzij zijn verleden in de bronsgieterij kende hij veel gerenommeerde kunstenaars en zij werden door hem benaderd om in Cuijk te exposeren. Dankzij zijn inzet is de kwaliteit van de deelnemende kunstenaars naar een hoger niveau getild en is Land van Cuijk op de kaart gezet.


Vanwege de intensieve en betrokken inzet van de heer Kemner op lokaal niveau, heeft de Koning het besluit genomen om de heer Kemner te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.