Concert door ‘Gitarist van het jaar’ Leif de Leeuw Leif de Leeuw
Deel dit artikel ‹ Terug

Concert door ‘Gitarist van het jaar’ Leif de Leeuw

Geplaatst op: dinsdag 5 maart 2024


Bluesfenomeen Leif de Leeuw is opnieuw verkozen tot ‘Gitarist van het jaar’ door het toonaangevende tijdschrift Gitarist. Vrijdag 15 maart geeft hij een akoestisch concert in de Kleine Zaal van Schouwburg Cuijk, samen met een van zijn bandleden Sem Janssen.  

Sem en Leif spelen al meer dan tien jaar samen in de Leif de Leeuw Band en daarnaast spelen ze ook al jaren als duo.

In de coronaperiode werd de vraag naar kleinere optredens in een akoestische duo-bezetting steeds groter. Tijdens deze shows ontwikkelden ze een eigen sound met invloeden uit Americana, country en folk muziek.


Een avontuurlijk eigen album

De reacties waren zo goed dat Sem en Leif de stap zetten om een album op te nemen. Ze besloten om alles zelf te doen en hebben de opnames in de woonkamer van Sem gedaan. Dit heeft geresulteerd in een avontuurlijk, spannend en dynamisch album.

De songs zijn een mix van verhalende eigen liedjes, authentieke country classics en een greep uit hun favoriete songs of all time.


Sem zingt en speelt mandoline en gitaar. Leif speelt bij deze shows gitaar, mandoline, pedal steel en lap steel. Ze nemen hun mooiste vintage instrumenten mee om de muziek zo puur en mooi mogelijk te brengen.

Vrijdag 15 maart om 20.30 uur. Kaartverkoop en meer informatie: schouwburgcuijk.nl