Wim Daniëls te gast bij Boek & Praat Wim Daniëls
Deel dit artikel ‹ Terug

Wim Daniëls te gast bij Boek & Praat

Geplaatst op: vrijdag 16 februari 2024


De humoristische auteur en taalkundige Wim Daniëls is dinsdag 27 februari te gast bij Boek & Praat in het Huis van Cuijk. Hij wordt geïnterviewd over zijn nieuwste boek ‘De vervlogen tijd: hoe het vroeger was’. Hierin neemt hij de lezer mee naar zijn jeugd in de jaren vijftig en zestig. Ook gaat hij in op zijn boek ‘De dikke Daniëls: het verhaal van onze taal’. Kaarten zijn te koop via de website van Schouwburg Cuijk. 

In de serie Boek & Praat van BiblioPlus en Schouwburg Cuijk worden bekende Nederlandse auteurs geïnterviewd. Ze lezen voor uit eigen werk, vertellen over hun schrijverschap en geven antwoord op vragen uit het publiek. Na afloop kan publiek een boek laten signeren.


Wim Daniëls

Wim Daniëls (Aarle-Rixtel, 1954) is een veelzijdig auteur en taalkundige. Wim studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en behaalde zijn doctoraat in de taalkunde.

Hij legt complexe taalverschijnselen op een begrijpelijke manier uit aan een breed publiek. Zijn boeken hebben vaak een humoristische noot, wat hem een geliefde schrijver maakt. 


Schrijver uit de regio

In het voorprogramma stelt Stichting De Kneep je voor aan de regionale schrijver Martijn Stevens. Stevens groeide op in Gennep. In 2021 bracht hij maar liefst twee boeken uit: ‘DichterMIJ’ en ‘Tussen haring, wiet en hemaworst’. In 2022 verscheen zijn derde boek ‘Spiritus’.  

Boek & Praat is een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, BiblioPlus en Stichting De Kneep. Kaarten à €12,50 zijn verkrijgbaar op schouwburgcuijk.nl


Verder in de reeks: de Debutantenavond met Koen Caris, Frouke Arns en Nikki Dekker (26 maart).