Gewaagde combinatie van sax en fagot Dulfer & Witteveen
Deel dit artikel ‹ Terug

Gewaagde combinatie van sax en fagot

Geplaatst op: maandag 12 februari 2024


Schouwburg Cuijk biedt in de serie Jong Klassiek een podium aan jonge talenten in de klassieke muziek. Zondag 25 februari is het de beurt aan Dulfer & Witteveen, een prijswinnend duo op saxofoon en fagot. Ze spelen het programma YOLO – You Only Live Once. 

Is het voor het publiek van belang wie je bent als persoon? Hoe ga je als musicus om met de waan van de dag? Waar ben je bang voor? Waar hoop je op?

In de voorstelling ‘YOLO’ onderzoeken Deborah Witteveen en Thomas Dulfer de tijdgeest waarin zij leven. Met heel diverse muziek, van barokmuziek tot nieuw geschreven composities en met vragen die zij zich stellen over hun eigen leven als musicus. 


Dulfer & Witteveen

Fagottist Thomas Dulfer en saxofoniste Deborah Witteveen zijn beiden aanstormende talenten in de klassieke muziekwereld. Al op jonge leeftijd wonnen zij afzonderlijk van elkaar prijzen bij het Prinses Christina Concours en werden onderscheiden met de Classic Young Masters Award. Samen maakten ze deel uit van het JongNBE, de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble. 

Een hechte muzikale vriendschap ontstond en sinds 2017 spelen zij samen onder het werknaam Duo de Bontebal tegenwoordig beter bekend als Dulfer & Witteveen. Zij waren al meermaals te horen op Radio4 en speelden op festivals als de NJO Muziekzomer en Down the Rabbit Hole.


Over Jong Klassiek

In een serie van vier concerten klassieke muziek bieden we jonge talenten, die staan te trappelen van ongeduld, een podium. De presentatie is in handen van Maria Croese, zangpedagoge en oprichtster van Classic Young Masters, die zich eerder samen met John Floore bezighield met talentontwikkeling.


Te zien op zondag 25 februari om 11.00 uur. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl